Culinar

Cremă de ciocolată pentru tort – Cum să obții cel mai delicios desert

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă de ciocolată pentru tort - Cum să obții cel mai delicios desert
Crema de ciocolată poate fi folosită atât în torturi cât și în alte deserturi delicioase

Crema de ciocolată pentru tort poate fi preparată în aproximativ o oră. Aceasta poate fi folosită chiar și după patru săptămâni dacă este ținută la rece. Este recomandat ca înaintea folosirii acesteia să o scoateți de la frigider cu cel puțin șase ore pentru a o putea întinde pe blatul de tort. Totodată, este cunoscut faptul că ciocolata are și numeroase beneficii pentru sănătate, oferind o stare de bine persoanei ce o consumă.

Cea mai sănătoasă ciocolată este cea cu un aport de minimum 70 la sută cacao. Chiar dacă și alte variante au un gust delicios, aceasta este cea mai indicată. Gustul intens și amărui, este datorat conținutului ridicat de cacao pe care îl conține.

Cremă de ciocolată pentru tort, rapidă și gustoasă

Crema de ciocolată poate fi folosită atât în torturi cât și în alte deserturi delicioase. Această rețetă nu este bazată pe ouă și aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Pentru preparare veți avea nevoie de 200 grame unt cu minimum 80 la sută grăsime, 100 grame zahăr, apă și ciocolată. Trebuie să aveți în vedere că untul va trebui scos din frigider cu cel puțin 6 ore înainte, iar ciocolata pe care o alegeți să aibă un conținut de minimum 50 la sută cacao. Puteți alege o ciocolată neagră pentru că are un conținut mai ridicat de cacao. 

Într-o oală de aproximativ 20 centimetri se vor adăuga apa, zahărul și 5 picături de oțet de 9.5 – 10 grade, la foc mic. În momentul în care compoziția începe să clocotească, lăsați să fiarbă timp de 5 minute, apoi adăugați bucățelele de ciocolată, amestecând ocazional. După ce sunt topite, așteptați să fiarbă din nou timp de 5 minute. La final, lăsați crema să se răcească aproximativ 30 minute în timp ce mai amestecați din când în când. Trebuie avut în vedere ca acest proces să fie făcut în mod energic deoarece se poate transforma în șerbet. Cu un mixer se va amesteca untul timp de 3 minute, la care se va adăuga și un praf de sare. Crema obținută se va încorpora câte puțin cu untul prin mixare. Compoziția se poate folosi și după 4 săptămâni dacă este păstrată la rece, însă va trebui să o scoateți cu minim 6 ore de la frigider pentru a o putea întinde.

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate

Pe lângă faptul că este extrem de delicioasă, ciocolata are și numeroase beneficii pentru sănătate. Deși are un aport caloric destul de mare, ciocolată amară te pote ajuta să slăbești. Dacă este consumată cu două ore înainte de masă și nu în cantități mari, poate reduce apetitul diminuând totalul caloric consumat. De asemenea, dacă este consumată între mese, ciocolata poate inhiba poftele nesănătoase. Are un efect benefic și asupra persoanelor depresive, demonstrându-se că desertul oferă o stare de bine și îmbunătățește memoria.

Totodată, substanțele nutritive din ciocolată îmbunătățesc circulația sanguină de la nivelul pielii, ajutând-o să rămână fermă și sănătoasă. Boabele de cacao din care este făcută ciocolata au conținut ridicat de vitamine și minerale precum calciu, magneziu, potasiu, vitamina A, B1, B2, B3, C și E. Ciocolata neagră este benefică și în cazul simptomelor sindromului premenstrual. În perioada respectivă, femeile au o poftă de dulce mai mare din cauza deficitului de magneziu, iar consumul acesteia poate ameliora și crampele menstruale. De asemenea, ciocolata are un efect antiinflamator. Aceasta duce la scăderea tensiunii arteriale, poate subția sângele și reduce riscul unui accident vascular cerebral.

Produsul alimentar are numeroase beneficii pentru sănătate, putând fi folosită în crema de ciocolată pentru tort. Compoziția poate fi utilizată la diverse prăjituri și dulciuri, nu doar la torturi.

Adauga un comentariu