Local

Blestem peste locuitorii comunei Fântânele. Drumurile din localitate, gaură lângă gaură. Primarul Sorin Chelaru: „Da? Și care e problema mea, dacă sunt cratere” – FOTO

Publicat: 23 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Blestem peste locuitorii comunei Fântânele. Drumurile din localitate gaură lângă gaură. Primarul Sorin Chelaru Da Și care e problema mea dacă sunt cratere - FOTO
Primarul PSD Sorin Chelaru, își pregătește campania electorală

Blestem peste locuitorii comunei Fântânele. Primarul PSD Sorin Chelaru tratează problemele localității cu indiferență

La doar 47 de kilometri de Iași, șoferii care sunt nevoiți să treacă prin comuna Fântânele trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare. Drumurile arată ca după război, nu există urmă de plombare. Primarul PSD Sorin Chelaru tratează situația cu indiferență. Localnicii sunt revoltați, investițiile din comună lasă de dorit, mai ales la capitolul cu privire la modernizarea arterelor.

Blestem peste locuitorii comunei Fântânele, groapă lângă groapă pe străzile din localitate

Blestem peste locuitorii comunei Fântânele. De la intrarea în localitate, șoferii sunt nevoiți să se încarce cu multă răbdare, nervii acestora sunt întinși la maxim din cauza gropilor din asfalt. Primarul PSD Sorin Chelaru tratează problemele localității cu indiferență și se încurcă în declarații. Pe de o parte, susține că din cauza procedurii de licitație în desfășurare nu poate acționa, ca după câteva minute să susțină că de fapt a intervenit.

„Da. Și care e problema, dacă sunt cratere? Suntem în perioada de licitație pe «Anghel Saligny», care acoperă limita administrativă, limita cu Focuri, până la ieșirea din sat. Acum nu putem interveni cu nimic, dacă suntem în perioada de licitație și de evaluare a ofertelor, vă dați seama că nu pot. Și nu sunt chiar așa mari cratere cum se spune. Acele găuri le-am plombat în perioada anterioară, acum două săptămâni. Periodic, le plombăm cu amestec de prundiș, pietriș și nisip, iar cum au fost ploile s-a mai luat. Dar nu e că nu se poate circula. Dacă nu vor fi contestații, eu știu, probabil până în august putem începe”, a declarat primarul PSD Sorin Chelaru.

Contrar celor transmise de primarul comunei Fântânele, Sorin Chelaru, imaginile vorbesc de la sine, nu există urmă de plombare, iar localnicii susțin că nu au fost intervenții în ceea ce privește drumul comunal 140 și strada Principală, artere unde șoferii sunt nevoiți să meargă cu cea mai mică viteză, pentru a nu crea defecțiuni însemnate autoturismelor.

„Doamne, dar drumul din câmp, ăla e varză, nu a făcut nimic de ani de zile acolo, sunt străzi și mai încolo, uitați-vă pe strada Principală, găuri peste găuri. Nu a fost pus nimic. Poate dacă a pus o dată niște pietriș, dar atât. Problema gropilor e de ani de zile, nu de acum. De ani de zile nu a mai făcut nimic cu drumurile astea. Aici circuli cu 10 kilometri la oră că altfel ajungi în service. Are proiect acum? Păi, da, normal, că vin alegerile și acum toți sunt plini de proiecte de zici că reconstruiesc toată comuna. Numai vrăjeală”, a transmis un localnic care trecea cu mașina prin zonă.

Potrivit localnicilor, Sorin Chelaru, primarul comunei, nu a plombat recent drumurile, din contră, pe artere nu s-a mai intervenit de ceva timp.

La final de mandat, Sorin Chelaru se arată interesat de dezvoltarea comunei

Din anul 2020 până în anul 2023, Primăria Fântânele are publicate 11 proceduri de licitație. Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cinci dintre acestea au fost anulate. Practic, de la ultimele alegeri din 2020, pe SEAP au fost lansate, în decursul celor 3 ani, doar câteva proceduri.

Acestea au vizat, în 2020, modernizarea aleilor pietonale, iar contractul a avut o valoare de 810,967 mii de lei, fără TVA. În 2021 au fost publicate două licitații pentru achiziția tabletelor școlare, iar contractele au avut valori de 722 de mii de lei, fără TVA, și 414 mii de lei, fără TVA.

În 2022, Primăria comunei Fântânele a publicat două proceduri de licitație pe SEAP. Una cu privire la serviciile de cadastru, valoarea contractului fiind de 134.370 de lei, fără TVA, și alta ce viza dotarea unităților de învățământ cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV-2, cu o valoare de 158.367 de lei, fără TVA. Procedura a fost publicată spre finalul pandemiei.

În 2023, când bat la ușă alegerile, primarul comunei Fântânele se pare că a considerat un plus pentru campania electorală și a depus spre finanțare, prin programul „Anghel Saligny”, un contract de peste 11 milioane de lei. Mai exact, pentru a da bine în campanie și pentru a mai spera la încă 4 ani pe post, Sorin Chelaru a dat din coate și a publicat o procedură de licitație pentru modernizarea drumurilor comunale. Contractul are o valoare de 11,492 milioane de lei. Astfel, rămâne de văzut dacă proiectul va fi dus la bun sfârșit, iar localnicii vor primi, în 4 ani de mandat, măcar o modernizare corectă a drumurilor din localitate.

Blestem peste locuitorii comunei Fântânele. Primarul PSD Sorin Chelaru tratează problemele localității cu indiferență. Din 10 proceduri publicate, începând cu anul 2020, până în 2023, doar 5 nu au fost anulate.

Comentarii
Adauga un comentariu