Actualitate

Bloc din Galați, distrus de o explozie puternică. Cinci persoane, rănite și patruzeci au fost evacuate – FOTO/ VIDEO

Publicat: 29 oct. 2020
40 de persoane evacuate în urma unei explozii puternice la un bloc din Galați
Explozie puternică la un bloc din Galați

Mai mulţi oameni au fost răniţi în urma unei explozii puternice în Galaţi. Nu mai puţin de patruzeci de persoane au fost evacuate dintr-un bloc distrus din centrul Galaţiului. Zeci de apartamente au fost complet distruse din imobilul cu patru etaje. La faţa locului au intervenit pompierii şi echipaje SMURD.

Joi, 29 octombrie 2020, din cauza unei scurgeri de gaze s-a produs o explozie uriaşă. O persoană a fost rănită grav şi necesită urgent îngrijiri medicale de specialitate.

În urma deflagraţiei s-au înregistrat pagube importante, iar 40 de persoane au fost evacuate. Mai multe apartamente şi spaţii comune din imobil au fost afectate vizibil. Vecini din cartierul gălăţean au crezut că s-a produs un cutremur, zgomotul produs de explozie fiind extrem de puternic.

În aceste momente, autorităţile finalizează misiunea de salvare. Ulterior, experţii vor executa mai multe verificări pentru a vdea dacă structura de rezistenţă a blocului a rezistat. Dacă nu, locuitorii imobilului vor fi obligaţi să se mute la rude, prieteni apropiaţi sau spaţii puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Galaţi.

Cinci persoane au fost rănite în urma exploziei

În urma exploziei puternice au fost rănite grav cinci persoane, potrivit autorităţilor prezente la faţa locului. Incidentul s-a produs în jurul orei 07.55, din cauza unei scurgeri de gaze.

O persoană a suferit din păcate arsuri pe jumătate din suprafaţa corporală, iar celelalte patru victime au fost diagnosticate cu traumatisme uşoare.

Printre persoanele evacuate se pot număra trei copii, şapte persoane în vârstă şi mai mulţi adulţi, conform declaraţiei lui Eugen Hristache, prefectul judeţului Galaţi.

Fluxul exploziei a ajuns la o distanţă de circa 30-40 de metri de la locul deflagraţiei, fiind afectate peste 20 de autoturisme parcate în zonă, a declarat Dan Ionaşcu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Explozie puternică la un bloc din Iași

La jumătatea lunii iunie a acestui an, în Municipiul Iași a avut loc o explozie puternică la un imobil. La fața locului s-au deplasat atunci de urgență trei autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor și unul de Terapie Intensivă Mobilă. În urma exploziei a izbucnit și un incendiu, potrivit Silviei Bolohan, purtător de cuvânt ISUJ Iași.

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, un bărbat a fost rănit grav, cu arsuri pe 7% din suprafața corporală, iar mama acestuia a suferit leziuni minore la una dintre membrele superioare.

“O explozie s-a produs la parterul unui bloc din Iași. La locul incendiului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă. Explozia a fost urmată de incendiu. În urma incendiului au rezultat două victime. Un bărbat care prezenta arsuri și o femeie care a suferit un atac de panică“, a declarat Silvia Bolohan, purtătoarea de cuvânt ISUJ Iași.

„Cel mai grav pacient este un bărbat, în vârstă de 50 ani, cu arsuri pe 7 % din suprafața corpului, la față și mâini. Bărbatul a fost intoxat cu fum, dar este conștient, în șoc posttraumatic și a fost preluat de SMURD. Cealaltă victimă este mama acestuia, în vârstă de 76 ani, cu leziuni minore la o mână. Aceasta a suferit un atac de panică. Este în grija echipajului prim ajutor“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

De asemenea, luni, 26 octombrie 2020, a avut loc o explozie serioasă și în Capitală. În urma unei acumulări de gaze în locuință s-a produs o explozie. Pompierii spun că intervenția a fost dificilă, întrucât bătrânul în apartamentul său, adunase o cantitate mare de deșeuri, precum lemn, hârtie, plastic, gunoi menajer.

Explozie în Beirut. Sute de mii de oameni au rămas pe drumuri și sute au decedate

În data de 11 august 2020 s-a produs o explozie imensă în Beirut, Liban. Potrivit datelor publicate de autorități, în urma exploziei din Beirut au fost înregistrate peste 4.000 de victime, iar alte 200 au decedat. Cifrele au crescut de la moment la moment. Mii de victime se află în stare gravă, iar şansele de supravieţuire ale persoanelor sunt din păcate minime. De asemenea, potrivit declaraţilor oficialităţilor locale din Beirut sunt sute de mii de oameni care au rămas fără un loc unde să doarmă.

Cauza exploziei din Liban

Nu mai puțin de 2.700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în capitala Libanului, Beirut, producându-se o deflagrație uriașă. Autorităţile au menționat faptul că magistrații din țară au fost avertizați ca susbstanțe periculoase pentru oraş sunt stocate în Beirut. Imaginile surprinse în momentul exploziei pot fi vizualizate aici!

„Au fost trimise şase notificări către oficialii judiciari. Depozitele de nitrat de amoniu se află de şase ani de zile pe teritoriul Libanului, în Beirut. Proprietarii depozitului nu au luat nicio măsură de siguranţă, iar acest lucru a dus la tragedia petrecută lunile trecute”, a transmis Badri Daher, şeful autorităţilor vamale din Liban.

Comentarii
  • asta e inceputul!!!nimic nu fac kktyi astia de nemti !!carpesc si atat !!la noi la iasi au sapat aici pe strapungere silvestru si pe strazile adiacente de cel putin 10 ori anul asta!!!avarie peste avarie!!!!bummmmmm

Adauga un comentariu