Două blocuri cu zece etaje urmează să fie construite pe Aurel Vlaicu, nr. 78. Investitorul Daniel Stefiuc a inițiat un Plan Urbanistic Zonal ce va fi analizat în cadrul unei dezbateri publice. Aproximativ 300 de apartamente vor fi valorificate dacă proiectul va fi autorizat
Zona Aurel Vlaicu este din nou atacată de dezvoltatorii imobiliari. Daniel Adrian Stefiuc, patronul societății High Technology Delivery HTD SRL, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru ediciarea unui număr de două blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime 3S+P+10E. Conform documentației, sunt propuși următorii indicatorii urbanistici: procente de ocupare a terenului – 35 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 3.85. Cele două imobile ar urma să aibă o suprafață desfășurată construită de 21.175 metri pătrați.
Rezultă un număr estimat de 300 de apartamente. Proiectul este propus pentru un teren de 5.500 metri pătrați, amplasat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 78. Clădirile vor avea funcțiuni mixte: servicii și comerț, spălătorie. PUZ-ul va fi dezbătut în cadrul unei sesiuni de consultare publică organizată la Primăria Iași, pe data de 19.05.2022, începând cu ora 11:00. High Technology Delivery HTD SRL este o firmă cu obiect de activitate din domeniul curieratului. Fima are o cifră de afaceri de aproape 160.000 lei, cu un singur angajat. Și patronul societății Giga Instal vrea să investească în zonă.
Blocuri cu aproape 300 de apartamente în zona Aurel Vlaicu, investiție de milioane de euro
În acest moment, pe amplasamentul de pe Aurel Vlaicu sunt edificate mai multe clădiri, închiriate operatorilor economici. Beneficiarul investiției va trebui să respecte și indicatorii pentru spațiile verzi.
„Se recomandă ca pe suprafețele neocupate cu clădiri sau rezervate pentru realizarea obiectivelor de utilitate publică să se asigure: plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 200 mp de teren în zonele de protecție și amenajarea de spații verzi plantate pe circa 40 la sută din suprafața de aliniament și clădiri. Plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențială și de dotări, cu excepția zonelor cu destinație specială. Dezvoltarea suprafețelor plantate va cuprinde toate nivelurile urbane (parc, grădini) și funcționale (agrement, sport – turism, aliniament, scuaruri, protecție). În cadrul Bilanțului Teritorial al unei localități se considera ca zonă verde numai suprafețele ce depășesc 500 mp și cu o latură de 15 m”, se arată în documentația PUZ.
Clădire de birouri în Bucium pentru o firmă de transport de mărfuri
Patroana unei firme de transport din Vaslui intenționează să investească în municipiul Iași. Recent, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a fost aprobată solicitarea societății Realmet Logistic SRL, unde unic asiociat este Isabela Loredana Metehău. Beneficiarul a obținut un aviz de oportunitate pentru edificarea unei clădiri de birouri. Indicatorii urbanistici permit în zonă construirea unei clădiri care să nu depășească regimul deînălțime D+P+3E. Suprafața de teren disponibilă este de 1.400 metri pătrați și este identificată pe șoseaua Bucium, nr. 82, cu acces direct din stradă.
De precizat că șoseaua Bucium este afectată zilnic de traficul rutier sufocat de numărul mare de autovehicule. Blocurile cu aproape 300 apartamente în zona Aurel Vlaicu fac parte dintr-o zonă aflată în continuă dezvoltare.
sa faca si locuri de parcare!!aia de la river towers au ocupat tot splai bahlui mai au putin si parcheaza si la iulius mall
Dezvoltatori imobiliari si arhitectii lor au pus la punct un sistem simplu dar eficient. Parcela este mica, blocul proiectat este mare, procentul de ocupare a terenului in realitate este 0,6 ei scriu 0,4. Ei cumpara 2000 mp dar aranjeaza sa aiba acte pe 2400 mp ca sa poata construi pe o suprafata mai mare.
Inspectoratul in constructii si primariile fac parte din aceasta cardasie si nu verifica se fac ca nu cunosc.