Titlurile zilei

Proiectele imobiliare sunt extinse în zona Aurel Vlaicu! Patronul firmei Giga Instal face primii pași pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Viorel Baltariu: „Vom merge pe regim mare de înălțime” – FOTO

Publicat: 10 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectele imobiliare sunt extinse în zona Aurel Vlaicu Patronul firmei Giga Instal face primii pași pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Viorel Baltariu Vom merge pe regim mare de înălțime - FOTO
Terenul de pe Aurel Vlaicu pe care afaceristul Viorel Baltariu vrea să construiască un bloc

Afaceristul Viorel Baltariu vrea să construiască un bloc de locuințe colective în zona Aurel Vlaicu, unde s-au autorizat blocuri și cu 10 etaje. Patronul firmei de instalații electrice Giga Instal spune că se va asocia doar dacă varianta finală a proiectului presupune depășirea propriului buget

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în municipiul Iași! De data aceasta este vizată zona Aurel Vlaicu, în apropierea limitei administrative cu satul Dancu, din comuna Holboca. Astfel, Viorel Vasile Baltariu, patronul firmei de instalații electrice Giga Instal SRL, investește pentru prima dată într-un proiect imobiliar. Recent, el a obținut un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași pentru construirea unui bloc de locuințe colective.

Terenul afaceristului are o suprafață de 2.400 de metri pătrați și este amplasat pe șoseaua Iași – Ungheni, în apropierea Hotelului „Amadeo”, de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 88. Deocamdată, beneficiarul a comandat întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi analizat în cadrul comisiilor de urbanism formate din arhitecți și consilieri locali, constituite la nivelul Primăriei Iași. Nu departe de amplasamentul lui Viorel Baltariu au fost anunțate alte proiecte imobiliare.

Viorel Baltariu vrea să construiască cu fonduri proprii

Contactat telefonic, Viorel Baltariu a explicat că va construi un singur bloc pe suprafața de teren deținută. Astfel, va avea o suprafață suficientă pentru amenajarea spațiilor verzi. În zonă s-au aprobat proiecte cu regim mare de înălțime, ce a ajuns la P+10.

„Avem un PUZ în lucru, aveam mai multe variante la un moment dat. Am ales să merg pe locuințe colective. Am vrut la un moment dat să construiesc un sediu de firmă. Terenul de acolo este liber, se poate construi. Vom merge pe regim mare de înălțime, dar voi vedea ce se aprobă, nu pot să mă pronunț acum. Este primul meu proiect imobiliar. Zona este în dezvoltare. Voi realiza investiția cu fonduri proprii. Probabil va fi și o asociere dacă depășesc bugetul. Deocamdată, așteptăm să iasă PUZ-ul”, a precizat Viorel Baltariu (54 de ani).

Ultimele date financiare ale societății arată că Giga Instal SRL are o activitate prolifică. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, profit de 1,3 milioane de lei și datorii de 663.708 lei, cu un număr de 16 angajați.

Vor fi construite 80 de apartamente pe șoseaua Voinești

Totodată, în luna octombrie 2021, Primăria Iași a eliberat autorizația de construire solicitată de asocierea de firme Techvas Concept SRL – Tech Confort SRL. Pe o suprafață de teren de 3.420 de metri pătrați de pe șoseaua Voinești, nr. 48 B, urmează să fie construite două blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+3E. În total, vor fi amenajate 80 de apartamente, 36 cu o cameră și 44 cu două camere. Vor fi amenajate și 80 de locuri de parcare. În zona Aurel Vlaicu, spre bulevardul Chimiei, vrea să construiască și Ion Ioniche, patronul Teleconstruct Company SRL.
Pe bulevardul Chimiei, nr. 93, pe o suprafață de 2.027 de metri pătrați, urmează să fie edificate două blocuri de locuințe colective.

Interesul este ridicat pentru zona amintită, mai ales că au început lucrările de reabilitare a liniei de tramvai și a carosabilului pe tronsonul Iași – Dancu. Societatea lui Ion Ioniche are ca obiect de activitate „lucrări de construcții ale proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”. În anul 2020, firma avut o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei, un profit de 917.103 lei și datorii de 6,1 milioane de lei, cu un număr de 27 de angajați.

Adauga un comentariu