Prima pagină » Titlurile zilei » Blocurile de locuințe colective din CUG au fost aprobate! Fiica unui afacerist a preluat comanda – FOTO

Blocurile de locuințe colective din CUG au fost aprobate! Fiica unui afacerist a preluat comanda – FOTO

01 dec. 2023, 02:00, 13 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Fiica unui afacerist din Iași vrea să construiască blocuri de locuințe colective în zona CUG, lângă Lac 2. Arhitecții din Comisia Tehnică au emis avizul de oportunitate. Acum, investitorul mai are nevoie de acordul Consiliului Local. Un studiu de trafic ar identifica cu exactitate în ce măsura va fi afectată circulația rutieră din zonă

Un nou cartier va fi amenajat în zona CUG, pe șoseaua Nicolina, nr. 150. Recent, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a eliberat avizul de oportunitate pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce vizează construirea unui număr de maximum 16 blocuri de locuințe colective. Beneficiarul investiției este Ana Maria Irimia (35 de ani), fiica afaceristului Gheorghe Irimia (66 de ani). Proiectul a fost inițiat prin societatea AJC Ana Maria, unde deține majoritatea părților sociale.

Terenul are o suprafață de 4 hectare și este identificat în zona Lac 2, de lângă cartierul de blocuri ridicat de Peg Construct SRL, deținut de Petru Vicol. E de văzut și care vor fi concluziile studiului de trafic, în condițiile în care zona este sufocată de numărul mare de autoturisme, cum este și cazul zonei Bucium.

Blocurile de locuințe colective din CUG vor beneficia de mai multe servicii

Conform proiectului, investitorul intenționează să amenajeze și spații de servire, grădiniță și creșă, plus spații pentru servicii medicale. Dacă proiectul va fi avizat și de Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare, valoarea terenului va crește la 6 milioane de euro, adică 150 de euro/metru pătrat. Suprafața a fost achiziționată, în anul 2000, de Constantin Irimia de la lichidatorul care a valorificat bunurile societății Cerealcom.

Ulterior, afaceristul a amenajat un abator, dar afacerea a picat după câțiva ani. Acum, din clădirile amplasate pe terenul menționat, afaceristul încasează chirii de la diverși agenți economici. În zonă, blocurile de locuințe colective nu depășesc regimul de înălțime P+4. Contactat telefonic, Constantin Irimia a precizat că va reveni cu mai multe detalii despre proiect în cursul săptămânii viitoare. În zona CUG au fost autorizate și alte proiecte imobiliare.

Patronii de la Sedcom Libris au primit avizul pentru clădirea din zona centrală

Totodată, Petru Radu (tatăl) și Petru Leonard Radu (fiul) vor să investească în imobiliare. Prin societatea Sedcom Libris SA, ce administrează un lanț de librării din Iași, a fost propus un PUZ pentru construirea unui imobil ce va avea funcțiunea de birouri. Terenul de aproape 1.000 de metri pătrați este identificat pe strada Gându, nr. 8, în zona ultracentrală a Iașului, în apropiere de Hotel Majestic. Recent, proiectul a fost avizat de CTATU.

În zona menționată sunt admise clădiri cu regimul de înălțime P+3. Tot pe strada Gându, și agentul imobiliar Emilian Tarcan intenționează să construiască blocuri de locuințe colective, cum este și cazul proiectului din CUG.

Comentarii
  • fwtuvă-n gură

    Să-mi bag pwla în fiică-ta și în cei de la urbanism. Unde mai au loc 16 blocuri în traficul infernal de acuma?

  • 16 blocuri cu 500 proprietari de mașini ?

  • Sa facă cât mai multe bloace ,stau terenurile neocupate în zona aia

  • @ fwtuvă-n gură

    Spune sincer, coane: iti e ciuda ca aia care o sa stea in alea 16 blocuri si poate o sa aiba 500 de masini, o sa poata sa coboare din scara blocului si sa se urce in autobuz, nu ca tine care trebuie sa mergi cu masina 3km pana la statie, asa-i? 😀
    Te cred ca iti e cam ciuda, dar asta e: nu te-a pus nimeni sa te duci in fundul pamantului sa-ti iei casa la pret de apartament, cu cacastoare in curte.

  • Aici Dnul chirică, nu mai cere stidiu de impact trafic? e cel mai agloerat traseu. Garantat candidatul, care va zice ca scoate banda unica, castiga alegerile. Sa bage banda unica sa fie suspendata, cand are transport, predictibil, peroan decenet, autobuze/tramvaie suficiente. Stau caltorii, pe peroanele inguste, ingramaditi, nu au loc pentru urcare coborare, mijloacele de transport in comun vin greu, rar, pline. Zona Cug- P Rosu, e bataia de joc a lui chirică. Unde sunt centurile, trasee ocolitoare?

  • Cine sunt tiganii astia borâți din poze??? Au si fețe de analfabeti manelisti cocalari uleiosi… alte sageti securiste? Unde gasiti boschetarii astia pe care-i tot faceti sageți , domnilor securisti care va puneti in genunchi sa pupati condurii lui Iohanis???

  • Cine sunt tiganii astia borâți din poze??? Au si fețe de analfabeti manelisti cocalari uleiosi… alte sageti securiste? Unde gasiti boschetarii astia pe care-i tot faceti sageți , domnilor securisti care va puneti in genunchi sa pupati condurii lui Iohanis??? Ffffkkk

  • Sa facă cât mai multe ca asa se dezvolta orasul

  • Sa fie blocuri pe toate dealurile

  • Zamfira Marcela

    Votati in continuare Mihai Chirica, omul care ne-a stricat toata viata in Iasi.
    Si duceti-va azi la ziua unirii ca va da Mihai Chirica 3000 de portii de fasole.
    Voi trebuie sa-l votati si el va da pomeni electorale din banii vostrii.

  • @Marcela, puisor, io m-am dus, si am halit doua portii, nu una, da’ pe Chirica nu-l votez.

  • edilul asta e depasit de standarde la cum da avize, la o fatuca pe care taxu o impinge ca pe minge sa i se vada pulpele dezgolite bre. Poate se trezesc iesenii la alegeri

  • Mai stați dreaku acasă, toți vreți la Iași…dacă nu ar fi cerere, nu ar fi ofertă. Oricum, Chirica și consilierii locali sunt mână în mână cu dezvoltatorii, să-i tuf ni ruc pe toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024