Blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, nu au fost aprobate! Prima miză este de aproape 4 milioane de euro – FOTO

12 dec. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Laurențiu Pleșca mai are de așteptat aprobările pentru blocurile din Galata. Comisia tehnică a amânat proiectul pentru altă ședință, cel mai probabil va fi cea de la începutul anului viitor. Lângă terenul investitorului au fost deja autorizate blocuri cu 5 etaje

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a analizat, în ultima perioadă, mai multe proiecte imobiliare. Este și cazul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de Laurențiu Pleșca, moștenitorul mai multor terenuri din municipiul Iași. Investitorul intenționează să construiască locuințe individuale, dar și colective.

Terenul studiat are o suprafață de 20.264 de metri pătrați. Însă proiectul nu a fost avizat de CTATU, fiind amânat pentru o ședință ulterioară. Între timp, beneficiarul a mai scos un certificat de urbanism de la Primărie Iași pentru același proiect. Pe piața imobiliară, terenul era scos, la un moment dat, la vânzare. Într-o discuție anterioară, Laurențiu Pleșca a declarat pentru BZI că a moștenit de la străbunici mai multe terenuri. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul a doi dezvoltatori care au supraetajat ilegal blocurile de pe șoseaua Voinești.

Blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, pot ajunge la 5 etaje

Recent, Primăria Iași a autorizat alt proiect imobiliar pe alt teren din Galata, aflat în imediata vecinătate a amplasamentului moștenit de Laurențiu Pleșca. Pentru armonizarea zonei, Pleșca ar putea primi aprobări pentru blocuri cu regimul de înălțime P+5. Însă trebuie luate în calcul traficul auto și căile de acces în zona aflată la limita teritorială cu comuna Miroslava, județul Iași. Dacă va primi avizul Consiliului Local, terenul lui Pleșca poate să atingă o valoare de peste 4 milioane de euro, la un preț de aproximativ de 200 de euro/metru pătrat.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a primit avizul de oportunitate

Recent, CTATU a analizat și proiectul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Două clădiri aflate în proprietatea instituției de învățământ ar urma să fie demolate și să facă loc unui proiect modern ce vizează construirea a două imobile, unul cu regim mare de înălțime. Amplasamentul este identificat pe bd. Nicolae Iorga, nr. 32A, chiar în apropierea Pieței Nicolina. La adresa menționată, universitatea deține o suprafață 856 de metri pătrați, plus 1.233 de metri pătrați, în baza unui contract de folosință, de la Primăria Iași. Conform documentației, va fi construit un imobil cu regimul de înălțime S+P+4 și al doilea cu regimul S+P+8. Cele două clădiri vor fi lipite și vor avea o suprafață desfășurată construită de aproape 5.000 de metri pătrați. Clădirile existente au regimul de înălțime P+4.

În acest moment, imobilul G4 este folosit de personalul auxiliar al instituției. Beneficiarul proiectului a propus un procent de ocupare a terenului de 41 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,4. În acest caz a fost emis avizul de oportunitate. Revenind la blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, investitorul a inițiat și alte proiecte în Iași.

Comentarii
 • alt daunator imobiliar

 • De unde plm a mai aparut si asta? Da, are fata de „dezvoltator”. Cam asa arata 99% dintre „dezvoltatori”.

 • Ce importanta are cum arata fetzele dezvoltatorilor din Iasi? Important e ca toata prostimea arata ca tine, care cumpara si le face buzunarul gros la acesti dezvoltatori!

 • Marius Sorin Dangă și Sorin Alexandru Afloarei

  Bun și așa.

 • Idioti sunt cei care platesc o groaza de bani (de obicei sunt rusi, moldoveni, ucraineni, din zona moldovei la studii) si isi cumpara 1 apartament la tara pentru ca smecherii de agenti imobiliari (vanzatorii de iluzii) le prezinta apartamentele ca fiind la 5 minute (5 km) de Iasi. Ori idiotii nu constientizeaza faptul ca faci 1-2 ore in trafic ca sa pleci sau sa ajungi acasa.

 • Sa faca drumurile de acces la acele blocuri si utilitatile in toatalitatea lor si dupa sa aiba voie sa construiasca.
  Asa fac aia la Cluj Napoca, sa copiem si noi ce este bun.

 • Arata ca o săgeată. Sacrificată cu intrarea la pușcărie, daca ceva merge prost cu „moștenirile”.

 • Parca l-am vazut la Taraf Tv. Are formatie de manele?

 • Se vede V -ul din incisivi de la seminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *