Titlurile zilei

Blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, nu au fost aprobate! Prima miză este de aproape 4 milioane de euro – FOTO

Publicat: 12 dec. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Blocurile lui Laurențiu Pleșca din Galata nu au fost aprobate Prima miză este de aproape 4 milioane de euro  FOTO
Un proiect de pe dealurile din Galata a fost amânat

Laurențiu Pleșca mai are de așteptat aprobările pentru blocurile din Galata. Comisia tehnică a amânat proiectul pentru altă ședință, cel mai probabil va fi cea de la începutul anului viitor. Lângă terenul investitorului au fost deja autorizate blocuri cu 5 etaje

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a analizat, în ultima perioadă, mai multe proiecte imobiliare. Este și cazul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de Laurențiu Pleșca, moștenitorul mai multor terenuri din municipiul Iași. Investitorul intenționează să construiască locuințe individuale, dar și colective.

Terenul studiat are o suprafață de 20.264 de metri pătrați. Însă proiectul nu a fost avizat de CTATU, fiind amânat pentru o ședință ulterioară. Între timp, beneficiarul a mai scos un certificat de urbanism de la Primărie Iași pentru același proiect. Pe piața imobiliară, terenul era scos, la un moment dat, la vânzare. Într-o discuție anterioară, Laurențiu Pleșca a declarat pentru BZI că a moștenit de la străbunici mai multe terenuri. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul a doi dezvoltatori care au supraetajat ilegal blocurile de pe șoseaua Voinești.

Blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, pot ajunge la 5 etaje

Recent, Primăria Iași a autorizat alt proiect imobiliar pe alt teren din Galata, aflat în imediata vecinătate a amplasamentului moștenit de Laurențiu Pleșca. Pentru armonizarea zonei, Pleșca ar putea primi aprobări pentru blocuri cu regimul de înălțime P+5. Însă trebuie luate în calcul traficul auto și căile de acces în zona aflată la limita teritorială cu comuna Miroslava, județul Iași. Dacă va primi avizul Consiliului Local, terenul lui Pleșca poate să atingă o valoare de peste 4 milioane de euro, la un preț de aproximativ de 200 de euro/metru pătrat.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a primit avizul de oportunitate

Recent, CTATU a analizat și proiectul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Două clădiri aflate în proprietatea instituției de învățământ ar urma să fie demolate și să facă loc unui proiect modern ce vizează construirea a două imobile, unul cu regim mare de înălțime. Amplasamentul este identificat pe bd. Nicolae Iorga, nr. 32A, chiar în apropierea Pieței Nicolina. La adresa menționată, universitatea deține o suprafață 856 de metri pătrați, plus 1.233 de metri pătrați, în baza unui contract de folosință, de la Primăria Iași. Conform documentației, va fi construit un imobil cu regimul de înălțime S+P+4 și al doilea cu regimul S+P+8. Cele două clădiri vor fi lipite și vor avea o suprafață desfășurată construită de aproape 5.000 de metri pătrați. Clădirile existente au regimul de înălțime P+4.

În acest moment, imobilul G4 este folosit de personalul auxiliar al instituției. Beneficiarul proiectului a propus un procent de ocupare a terenului de 41 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,4. În acest caz a fost emis avizul de oportunitate. Revenind la blocurile lui Laurențiu Pleșca, din Galata, investitorul a inițiat și alte proiecte în Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu