Șmecherii din Galata au construit ilegal un ghetou cu două blocuri! Apartamentele nu pot fi intabulate. Primăria Iași le dă o mână de ajutor: „Este o situație ce se va rezolva” – FOTO

15 iun. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Primăria Iași îi ajută pe asociații Iulian Nechita și Vasile Ionuț Cozma, zis Cozmete, să intre în legalitate. Au supraetajat blocurile C3 și C4 de pe șoseaua Iași-Voinești fără să aibă autorizație de construire. A fost eliberat certificatul de urbanism pentru intrarea în legalitate. Nu a fost respectat nici măcar numărul locurilor de parcare, iar despre spațiu verde nu poate fi vorba

Ilegalitate flagrantă, pe șoseaua Iași-Voinești, nr. 25, la limita cu localitatea Miroslava, chiar în vecinătatea cartierului de vile ESQ Village. Încă din 2019, firma CNI Construct Development SRL a obținut mai multe autorizații pentru edificarea a două blocuri de locuințe colective, C3 și C4. Suprafața de teren disponibilă este de 3.018 metri pătrați. Conform ultimei autorizații, din luna aprilie 2020, beneficiarii proiectului aveau voie să construiască C3 cu regimul de înălțime S+P+2E și C4 cu regimul de înălțime P+2. Cele 2 corpuri de clădire au fost compartimentate în 51 de apartamente.

Însă, în 2023, ambele imobile apar cu un etaj în plus fără să fie emisă o autorizație de construire de către Primăria Iași. Mai mult, nu au fost amenajate nici cele 50 de locuri de parcare, conform ultimei autorizații. Mașinile sunt parcate într-o zonă improvizată și îngrămădită, iar spațiul verde lipsește cu desăvârșire. Conform autorizației, trebuiau respectați următorii indicatori urbanistici: procent de ocupare a terenului (POT) – 28,07 la sută, coeficient de utilizare a terenului 0,89. Rezultă o suprafață desfășurată de 2.686 de metri pătrați. În edițiile trecute a fost prezentat cazul afaceristului Michael Nseir care a fost obligat să demoleze etajele superioare ale clădirilor din Bucium pentru că nu avea autorizație de construire.

Apartamentele șmecherilor din Galata nu pot fi vândute, Primăria Iași îi ajută

CNI Construct Development SRL este deținută de Iulian Dumitru Nechita și Vasile Ionuț Cozma, zis Cozmete, ambii originari din cartierul Galata. Cozmete este cunoscut ca făcând parte din anturajul clanului Corduneanu. Mai mult, în 2018 a fost implicat într-un incident în trafic, în momentul în care a fost claxonat de șoferul unui Audi pentru că a oprit neregulamentar autoturismul, marca BMW, pe șoseaua Iași-Voinești.

Cozmete l-a urmărit și i-a avariat mașina cu un obiect contondent. Cei doi s-au împăcat, dar Ionuț Cozma a fost pus sub control judiciar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Revenind la cei doi asociați ai firmei de construcții, recent, aceștia au obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitate. Cei doi trebuie să asigure și numărul necesar de locuri de parcare. Au demonstrat că dețin un teren chiar lângă clădirile supraetajate ilegal. Mai mult, apartamentele de la ultimele etaje din C3 și C4 nu au fost intabulate, ceea ce pune frână profitului dorit de dezvoltatori.

Iulian Nechita: „Nu pot să comentez”

Contactat telefonic, Iulian Nechita a evitat să ofere lămuriri despre modul în care a ajuns să supraetajeze clădirile fără autorizație de construire.

„Este o procedură de autorizare. Nu pot să comentez, proiectantul știe ce o să facă. Mai multe… Nu pot să comentez nimic. Este o situație ce se va rezolva pe cale legală”, a spus asociatul din societatea CNI Construcții Development, care a dezvoltat blocurile CNI Imobiliare.

Ultimele date financiare ale firmei arată o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei, profit de 169.771 de lei.

Comentarii
 • si in HLINCEA pe str.Ioan Matei este o cladire supraetajata, in constructie , fara autorizatie, unde dezvoltatorul se lauda ca o sa rezolve problema cum stie el cu primarul din Ciurea.
  Debea asteptam sa va vedem cu mascatii la primarie….

 • Verificati si in Valea Adinca sunt blocuri facute cu 3 etaje in loc de 2. Blocuri facute la distanta mica de strada Nu au locuri de parcare iar spatiul verde doar o peluza. Culmea ca sunt intabulate fara sa se ceara acceptul vecinilor. Oare pentru ei este alta lege ?

 • Trebuie demolat tot ce este ilegal.

 • Pentru cine nu știe acest ,,ziar” a carotat imaginea la toți cei care construiesc în Iași !!! Se știe clar că este la comanda făcut acest reportaj!!

 • cata spaga a lui kirika? nu il mai satura satana

 • oți care ați comentat știm bine ca nu sunteți străini
  Fiecare va dezvăluiți identitatea prin frustrările voastre aici cu nume ascunse! La mulți dintre voi e simplu sa ghicești cine e ,prin simplu mod cum scrieți incorect gramatical și cum comentați de fapt ura din inima voastră , o parte care din voi, fie băieți sau fie fete , nu v-am mai băgat in seama ca va simțeam“perversitatea din inima voastră și o Parte care v-ati dat si voi seama ca din moment ce anii au trecut ați rămas tot in aceeași poziție, săraci , inculți , frustrați ,retardați , analfabeți si la același nivel de gândire !
  Va știți voi ăștia” apropiații care comentați de foame” !Degeaba va ascundeți boschetarilor inculți!!! Mai știți și voi ca in afara de a comenta acum aici sub nume fals nu ați avut creier sa faceți altceva in viața aceasta de-a lungul timpului si nici “alt rău împotriva mea nu puteți face ca era greu , de fapt la mintea voastră era imposibil având in vedere ca mereu ati fost “niște șobolani , niște viermi infecți plini de ura si niște curve feminine si alții chiar curve masculine prefăcute!
  O sa rămâneti pleava societății , plini de frustrări din vina nerealizărilor și a vieții chinuite pe care o aveți datorita prostiei pe care o dețineți in capul vostru distrus mereu pana la adânci Bătrânețe !

 • Boris, de fapt tu spui ca toti cei care cer respectarea legalitatii in constructii sunt (te citez) ” săraci, inculți , frustrați ,retardați , analfabeți”. E clar ca ai mai mult in buzunar decat in cap. E clar ca respectul fata de lege nu face parte din sistemul tau de valori. Drept care iti urez sa ai parte de atentia cuvenita din partea institutiilor abilitate.

 • si parcarea? sub geam nu, visul oricarui bmvist…
  loc pentru musafiri si servicii de urgenta au?
  numai prostani construiesc, zau – si altii ne conduc

 • Șmecherii din Galata :)))) fântânarii poate și foști traficant*

 • Primarele infractor si-a luat dreptul si ii ajuta pe dezvoltatori.

 • Oarza mafiotul

  2 sageti ale clanului fricos si terorizat Cordunenu , plus sagetoiul ala mare si prost de Dracea ,, Politia lucreaza non stop sunt cu ochii pe voi sagetilor , iar clanul de pitici se fu#e in cur cu clanul ciorilor braileni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *