Sanatate

Body Line. Cura de detoxifiere a organismului

Publicat: 02 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Body Line. Cura de detoxifiere a organismului

Cura de detoxifiere a organismului este procesul de „curățare” a acestuia. În general, corpul nostru are propria capacitate de eliminare a toxinelor naturale, însă uneori, această capacitate nu este de ajuns. Fiind depășită, apare nevoia de căutare a variantelor pentru detoxifierea organismului.

De ce apare nevoia de detoxifiere a organismului?

Nu toate alimentele pe care le consumăm conțin toxine. Nevoia de detoxifiere apare în momentul în care facem abuz de unele mâncăruri sau desigur, în cadrul sărbătorilor.

De sărbători, alimentația este diferită față de restul zilelor, incluzând un număr mai mare de grăsimi față de cantitatea cu care ne-am obișnuit corpul.

De ce este indicat să urmăm o astfel de cură?

Toxinele au diferite efecte negative asupra noastră. Cura de detoxifiere a organismului este important sa fie urmata, deoarece aceste substanțe afecteaza atat corpul, cat și a psihicul nostru. Alimentele pe care le consumăm în general, nu sunt pline de toxine. Mâncărurile tip fast-food însă, sunt cele mai dăunătoare și nu doar din acest punct de vedere. În momentul în care le eliminăm și începem cura de detoxifiere, vom observa schimbări.

Din cauza toxinelor, ni se schimbă stilul de viață, fiindu-ne afectată chiar și odihna.

Ce trebuie evitat în timpul acestei cure?

În primul rând, mâncărurile de tip fast-food. Acestea conțin mult mai multe lipide decât ar trebui să consumăm de obicei. Alimentele la care trebuie să renunțăm sunt: smântâna, prăjelile, mezelurile, dulciurile, pâinea, mâncarea de tip fast-food. Pe lângă alimente, trebuie evitate și ceea ce se numesc vicii. Trebuie să se aplice renunțarea completă la fumat și ferirea de băuturi alcoolice pentru ca detoxifierea să fie eficientă.

Ce putem consuma pentru detoxifiere a organismului?

Fructele și legumele sunt cele mai importante și indicate pentru cură, deoarece sunt cunoscute ca cele mai sănătoase alimente. Fiecare cură de detoxifiere ar trebui să conțină fructe și legume. Pe lângă fructe și legume, există și alte alimente pe care le putem consuma în timpul acestei cure, precum: carne slabă, curcan, ton. De asemenea, există și diferite tipuri de lichide ce sunt indicate în timpul curei, apa mai ales, dar și ceaiul de mușețel, ceaiul de soc sau ceaiul verde.

Semne că avem nevoie de cura de detoxifiere a organismului

  1. Probleme cu odihna

Excesul de toxine duce la schimbări în stilul nostru de viață regulat. Din cauza acestora, corpul nostru va acționa contrar a cum ar trebui pe parcursul zilei, adică dimineață vă veți trezi obosit, iar seara veți avea energie, ajungându-se la insomnii. Organismul nostru în mod normal ar trebui să fie odihnit în momentul trezirii și să-și consume energia pe parcursul zilei. În momentul în care există prea multe toxine, acesta acționează invers.

  1. Dureri de cap

Din cauză că ne este afectată odihna, apar și durerile de cap frecvente. De asemenea, durerile constante dezvăluie că avem un nivel ridicat de toxine în organism.

  1. Dificultăți în concentrare

Există 2 tipuri de toxine care omoară celulele creierului: monoglutamatul de sodiu care se regăsește în diferite alimente pentru a le da gust și aspartamul care este întâlnit în alimentele ce nu conțin zahăr. Acestea dăunează, făcând anumite celule să dispară complet.

  1. Dureri musculare imprevizibile

Organismul nostru are anumiți receptori de durere. Toxinele îi stimulează, astfel încât apar dureri musculare fără vreo cauză anume (cum ar fi crampe sau cârcei).

  1. Constipația

În momentul în care nici apa nu ne mai ajută la eliminare, atunci ne putem gândi la o detoxifiere. Zilnic se consumă alimente bogate în toxine, acestea fiind alimentele procesate. Astfel de alimentele îngreunează eliminarea deoarece duc la acumulări pe pereții intestinului. Pentru a combate acest fapt, trebuie să ne creăm o alimentație bogată în fibre și trebuie să consumăm cât mai multe lichide, adică apă sau ceaiuri.

Cât trebuie să țină detoxifierea?

Deși este o acțiune benefică organismului nostru, nu trebuie să fie făcută cu abuz. O cură de acest gen ar trebui să dureze 7 zile, ținută până la capăt. După această săptămână, se va încerca revenirea ușoară la anumite alimente din mâncărurile noastre obișnuite. Când este indicat să urmăm o astfel de cura de detoxifiere a organismului?

O cură de detoxifiere este indicată în orice anotimp al anului. Măcar o dată pe anotimp.

Iarna – Cura de detoxifiere a organismului

Iarna, cura de detoxifiere trebuie urmată după sfârșitul sărbătorilor. Sărbătorile, în general aduc diferite feluri de mâncare pe care organismul nu este obișnuit să le consume în același timp, astfel încât toxinele se depozitează în cantități mult mai mari.

Primavara

Primăvara, este indicată cura din cauza schimbărilor de vreme, făcându-se trecerea de la frig la cald. Din cauza anumitor schimbări bruște, organismul nostru se va simți obosit, așa că aici ar trebui să intervină cura. Organismul va fi detoxifiat pentru a putea acumula energia necesară pentru suportarea diferitele schimbări.

Vara

Vara, din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru trebuie să fie hrănit cu cât mai multe alimente ușoare, adică fructe, de care ne putem bucura foarte bine în acest anotimp. Nu este bine să încărcăm organismul cu mâncăruri grase, așa că detoxifierea este mai mult decât binevenită și ușor de urmat.

Toamna – Cura de detoxifiere a organismului

Toamna este anotimpul când corpul trece din nou printr-o schimbare. Acest anotimp, fiind și cel al celor mai multe recolte, este indicat de urmat o cură pentru toate resursele de care puteți avea parte. Iar dacă vara este indicat să fie consumate cât mai multe fructe, toamna este indicată alimentarea cu cât mai multe leguminoase. Prin urmare, o cura de detoxifiere a organismului nostru este indicată în orice anotimp, într-un interval de timp mediu.

Una dintre cele mai eficiente cure de detoxifiere, este aceea care are în vedere ficatul, organul cel mai important în funcţionarea optimă a întregului nostru organism. Cura de detoxifiere, se bazează pe ideea că sănătatea noastră porneşte de la sanatatea ficatului. Ficatul are peste 500 de funcţii în interiorul corpului tău!

El analizează fiecare aliment ingerat şi decide asupra părţilor care se pot folosi, scăpând totodată de ceea ce nu este util. Atunci când ficatul este copleşit de povara constantă de a îndepărta alimentele nepotrivite, poţi avea următoarele simptome:

  • oboseala;
  • poţi câştiga în greutate;
  • apar durerile de cap;
  • procesul digestiv devine mai lent;
  • apar dureri în partea dreaptă;

Body Line va recomanda Pachetul pentru regenerarea ficatului cu arginina de 1000mg/capsula si complex de vitamine – Sanohepatic Body Line.

Platinium Arginine Kyowa din Pachetul pentru regenerarea ficatului contribuie la:
– regenerarea ficatului si sustinerea functiilor hepatice;
– normalizarea nivelurilor crescute de amoniac;
– mentinerea tonusului vascular, prin normalizarea sintezei de oxid nitric;
– stimularea sensibilitatii receptorilor la insulina endogena si toleranta fata de glucoza;
– mentinerea sanatatii ochilor si aparatului cardiovascular;

PLATINIUM MEGA VIT&MIN, din Pachet pentru regenerarea ficatului, are în compoziția sa  20 de vitamine și minerale active, ce oferă 100% și chiar mai mult din cerințele zilnice ale organismului nostru.

Sursele de vitamine de la Body Line, sunt surse vii, cu enzime, pentru o asimilare maxima, pe baza de extracte naturale din plante, contracarand oxidarea ce sta la baza imbatranirii celulelor prematur. Enzimele ajuta la asimilarea proteinelor, carbohidratilor, grasimilor bune si a fibrelor. Corpul omenesc isi va lua exact cate vitamine si minerale are nevoie, restul fiind eliminate prin urina.

Adauga un comentariu