Actualitate

Bolile de piele pot fi tratate cu crema de arpacas. Cum se prepara si cum se administreaza acest remediu

Publicat: 16 apr. 2020
Bolile de piele pot fi tratate
Bolile de piele pot fi tratate

Bolile de piele pot fi tratate. Puţini ştiu că bobul de arpacaş poate fi preparat sub formă de ceai care tratează anumite afecţiuni ale pielii. Din aceste boabe se pot face remedii pentru vindecarea celor mai neplăcute şi dureroase afecţiuni dermatologice. Și amintim aici acnee, iritaţii ale pielii, erupţii cutanate, negi şi pistrui. Remediul pe bază de arpacaş se foloseşte intern sub formă de cremă şi de ceai.

Bolile de piele pot fi tratate

Crema de arpacaş este un leac foarte eficient, dar şi foarte… gustos. Mai mult, arpacaşul are o varietate de calităţi terapeutice şi acţionează ca un tonic de excepţie.

Preparare şi administrare cremă de arpacaș. Aveți nevoie de 500 g de arpacaş, 5 linguri de miere de rapita sau miere polifloră.

Preparare: Se fierbe arpacaşul la foc mic, timp de două ore, până când boabele se înmoaie foarte bine. Când fiertura s-a mai răcit, se amesteca foarte bine cu mixerul până când boabele se transforma în pasta. Atunci se adauga mierea. În fiecare zi, la o masă principală, se consuma doar arpacaş. Crema se păstrează la frigider.

Beneficiile ceaiului de arpacaş

În paralel cu cremă de arpacaş, bolnavii trebuie să bea şi câte o cană de ceai de arpacaş.

Ceaiul de arpacaș se prepară din trei linguri de boabe de arpacaş şi 500 ml de apă minerală plata.

Preparare: Într-o cratiţă, prăjiţi la foc potrivit boabele de arpacaş, timp de zece minute. În acest interval, trebuie să mestecaţi încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a evita ca boabele să se ardă. După ce s-au prăjit, în vas adaugaţi apa minerală plata. Lăsaţi ceaiul să mai fiarbă, la foc mic, timp de zece minute. După aceea, luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l pentru alte cinci minute. Ceaiul se păstrează la frigider, două zile. Zilnic, beţi câte o ceaşcă de ceai fierbinte.

În funcţie de afecţiune, tratamentul cu arpacaş da rezultate foarte bune după două-trei luni.

Adauga un comentariu