Economic Local

Bolt vrea să mărească numărul de trotinete electrice în Iași, deși actele de vandalism sunt la ordinea zilei: „Persoanele care distrug trotinetele electrice riscă dosar penal” – FOTO

Publicat: 01 iun. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Bolt vrea să mărească numărul de trotinete electrice în Iași deși actele de vandalism sunt la ordinea zilei Persoanele care distrug trotinetele electrice riscă dosar penal - FOTO
Bolt vrea să mărească numărul de trotinete electrice

Ieșenii au început să folosească tot mai des trotinetele electrice Bolt, astfel că reprezentanții iau în considerare suplimentarea numărului de trotinete și extinderea în mai multe zone ale orașului

Datele interne ale celor de la Bolt indică o creștere a curselor cu trotinetele electrice în Iași. Deși au existat și există în continuare acte de vandalism asupra trotinetelor, Bolt tot dorește să facă această extindere pentru ieșenii care sunt civilizați. Persoanele ce recurg la acte de vandalism sunt pedepsite conform legii și riscă dosar penal.

„Datele noastre interne indică o creștere a curselor în Iași și luăm în considerare suplimentarea numărului de trotinete pentru a întâmpina cererea. Suntem foarte mulțumiți de nivelul de utilizare a trotinetelor Bolt în Iași, mai ales dacă luăm în considerare faptul că vara abia începe. Trotinetele sunt folosite cel mai mult în sezonul estival, iar acum monitorizăm gradul de cerere, cu posibilitatea de a ne extinde în mai multe zone ale orașului.

Prețurile pentru închirierea trotinetelor Bolt nu au mai crescut din 2022, atunci când le-am ajustat perioadei de iarnă. Încercăm mereu să găsim cel mai bun echilibru, astfel încât să încurajăm cetățenii să folosească mijloacele de transport alternative, dar în același timp să compensăm costurile cu mentenanța și cele asociate vandalismului”, declară Călin Leuștean, Country Manager, Micromobilitate, Bolt România.

Bolt a introdus o funcție în care trotinetele electrice spun „Mulțumesc!” cetățenilor care le ridică de pe jos

o poză cu două trotinete electrice de la Bolt
Ieșenii care recurg la acte de vandalism asupra trotinetelor vor fi pedepsiți conform legii

Actele de vandalism asupra trotinetelor electrice reprezintă un fenomen întâlnit foarte des la noi în țară. Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii de trotinete prin campanii derulate la nivel național, alături de autoritățile locale și reprezentanți ai poliției.

Recent, Bolt a introdus o funcție prin care trotinetele electrice răsturnate spun „Mulțumesc!” atunci când sunt ridicate înapoi în poziție verticală, în dorința de a descuraja actele de vandalism.

„Din păcate, actele de vandalism asupra trotinetelor reprezintă un fenomen întâlnit atât la noi în țară, cât și peste hotare. Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii de trotinete prin campanii derulate la nivel național, alături de autoritățile locale și reprezentanți ai poliției. În plus, recent, am introdus tehnologii noi care au rolul de a îmbunătăți comportamentul utilizatorilor și de a descuraja actele de vandalism.

Un exemplu este noua funcție prin care trotinetele electrice răsturnate spun «Mulțumesc!» atunci când sunt ridicate înapoi în poziție verticală. Soluția folosește senzorii încorporați care evaluează poziția vehiculului, iar atunci când o persoană intervine și ridică o trotinetă căzută, sistemul de atenționare sonoră va răspunde în semn de mulțumire. Pe lângă aceasta, testăm noi tehnologii care vor fi disponibile în viitorul apropiat”, adaugă Călin Leuștean, Country Manager, Micromobilitate, Bolt România.

Din trotinetele distruse se realizează bijuterii

o poză cu două trotinete electrice distruse
Au existat cazuri în care trotinetele nu au mai putut fi salvate, iar din acestea se realizează cercei, brățări și pandantive

Conform noii legislații, persoanele care distrug trotinete electrice riscă dosar penal. Au existat cazuri în care trotinetele nu au mai putut fi reparate, iar din acestea se realizează cercei, brățări și pandantive.

„Dorim să amintim că orice act de vandalism este pedepsit conform legii, iar persoanele care distrug trotinete electrice riscă dosar penal. Din păcate, au fost situații în care trotinetele distruse nu au mai putut fi reparate. În astfel de situații reciclăm toate componentele și materialele, iar deșeurile rămase sunt colectate în mod responsabil.

Referitor la reciclare, în a doua jumătate a anului trecut, Bolt a încheiat un parteneriat cu celebrul designer estonian Tanel Veenre, pentru a transforma trotinetele electrice care şi-au depăşit ciclul vieţii într-o colecţie de cercei, brăţări şi pandantive. Aceasta poartă numele Hardwear şi include şase modele de design, în culori şi finisaje variate, create manual în urma prelucrării materialelor din aluminiu de înaltă precizie şi durabilitate, folosite de Bolt în producţia a peste 230.000 de trotinete electrice”, mai spune Călin Leuștean, Country Manager, Micromobilitate, Bolt România.

Trotinetele electrice sunt distruse la ordinea zilei, iar ieșenii trebuie să știe faptul că cei care recurg la astfel de gesturi vor fi pedepsiți conform legii în vigoare.

Comentarii
  • Da! Băgați-le cu dea sila în casele oamenilor ca tot e la modă…penal? Dar ca ma împiedic de ele la tot pasul nu e penal? ca îți sar toți idioții în fața când mergi nu e penal?făceți-vă drak o pistă de alergat cu ele și ruptiva gatul acolo.

  • treaba lor ca vor sa le suplimenteze numarul trotinetelor, dar atata timp cat nu sunt piste pe unde sa circule prin oras decat cele pentru biciclisti mi se pare aiurea. nu de multe ori au trecut razant pe langa mine venind din spate persoane cu astfel de trotinete, daca schimbi directia de mers si nu te asiguri din spate ca vine ceva, intra in tine si iti rupe de toate, de la oase pana la organe.

  • Să-și ia și trotinete și mașinile și sa le folosească pe teritoriul țării lor, IASUL ,este orașul pe primul loc la poluare din România!

  • Aceste bombe criminale vor fi interzise curind dupa ce mor vreo 2 iar moooistul cordit de leguma Cacalin limbric de koor sa spuna cita spaga si-a luat puroiul cordit….

  • Marea majoritate a trotinetistilor, o specie aparte de iobagi, nu poartă cască, unii circulă și câte 2 pe una și încă câte și mai câte… Trecutul razant pe lângă pietoni e la ordinea zilei. Nu suntem pregătiți de civilizație, asta este, de la autorități și până la omul de rând, dar nu mai putem de mofturi, cerințe, pretenții.

Adauga un comentariu