Local

Bombă! Alin Alexandru Plop, cel care şi-a împuşcat rivalul la Iaşi a fost prins! Iată unde se ascundea cel mai căutat infractor – EXCLUSIV, UPDATE

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Bombă Alin Alexandru Plop cel care şi-a împuşcat rivalul la Iaşi a fost prins Iată unde se ascundea cel mai căutat infractor - EXCLUSIV UPDATE
Alin Alexandru Plop a fost prins în Republica Moldova

Alin Alexandru Plop este autorul atacului armat din cartierul Alexandru cel Bun, Iaşi. Individul, în vârstă de 30 de ani, şi-a împuşcat în gât rivalul cu un pistol de calibru mic şi a plecat nepăsător lăsându-l într-o baltă de sânge.

Aceasta a fugit din ţară imediat după incident, însă poliţiştii l-au prins în Republica Moldova.

UPDATE: Oamenii legii au avut o primă reacție după ce Plop a fost prins.

„Astăzi, 03 februarie a.c., în cadrul schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la omor a fost localizat, depistat și reținut de către polițiștii moldoveni, pe teritoriul Republicii Moldova.

Față de acesta, Tribunalul Iași a emis cererea de dare în urmărire internațională și mandat european de arestare.

Bărbatul, de 31 ani, urmează a fi predat/preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Schimbul de date cu autoritățile moldovenești a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Știre inițială

Vă aducem aminte că pe numele său s-a emis un mandat de arestarea și de urmărire internațională. Alin Alexandru Plop nu este străin de infracţiuni, el având un CV bogat în acest sens.

„Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.01.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.
Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.
Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi”, a transmis prim procuror, Radu Cătălin Ţocu.

Comentarii
Adauga un comentariu