Local

Bombă! Consilier local ieșean, acuzat de hărțuire, uzurparea funcției și violarea vieții private! Plângerea a fost deja depusă la Poliție!

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bombă Consilier local ieșean acuzat de hărțuire uzurparea funcției și violarea vieții private Plângerea a fost deja depusă la Poliție

Un dezvoltator imobiliar îl acuză pe consilierul local Răzvan Timofciuc de comiterea unor infracțiuni. Plângerea a fost depusă deja la Secția II de Poliție. Bărbatul îl acuză pe consilier de hărțuire, violarea vieții private și uzurparea funcției.

Un consilier local ieșean va fi nevoit „să dea cu subsemnatul” la Poliție, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni.
Astfel, în urmă cu câteva zile, reprezentantul unei companii care se ocupă cu dezvoltări imobiliare a depus la Secția II de Poliție, din Iași, o plângere la adresa consilierului local Răzvan Timofciuc. Dezvoltatorul care ridică un imobil în zona Copou susține că a fost hărțuit în mod constant de către Răzvan Timofciuc, dar și că acesta din urmă și-a încălcat în mod constant atribuțiile. Astfel, reclamantul a precizat în plângerea adresată polițiștilor că scandalul a pornit după ce el a fost autorizat Planul Urbanistic Zonal referitor la strada Toma Cozma, respectiv pentru investiția privind construirea de locuințe colective și împrejmuire teren proprietate, prin desființare construcții existente. Beneficiara investiției era societatea al cărei reprezentant este chiar reclamantul.

„Sentința este definitivă”

Reclamantul a susținut că, deși întreaga documentație este emisă în mod corect și legal, vecinii viitorului proiect au făcut eforturi pentru a-l stopa.

„Vecinii viitorului proiect imobiliar, cel mai probabil cu concursul numitului Timofciuc Răzvan, ce are calitatea de consilier local (și care se recomandă pe site-ul său ca fiind „Omul tău din Primărie”), au întreprins eforturi susținute în vederea epuizării oricărui demers legal împotriva subsemnatului, cu unicul scop de a aduce atingere dreptului de proprietate și pentru a împieta buna desfășurare a lucrărilor și spiritul antreprenorial al beneficiarei hotărârii de Consiliu Local (sesizări, adrese, plângeri penale, acțiuni în contencios administrativ etc.)”, a menționat reclamantul.

Potrivit acestuia, pe rolul Tribunalului Iași a fost înregistrată o acțiune având ca obiect anularea hotărârii respective de Consiliu Local, însă judecătorii au respins-o atât la fond, cât și la apel, decizia fiind definitivă.

„Având în vedere caracterul definitiv al soluției de respingere a cererii de anulare a HCL, hotărârea se bucură de autoritate e lucru judecat, fiind opozabilă inclusiv terților, cât mai ales numitului Timofciuc Răzvan, ce are calitatea de consilier local, iar litigiul a fst soluționat și în contradictoriu cu Consiliul Local”, a mai menționat bărbatul.

„A filmat și fotografiat o proprietate privată”

Dezvoltatorul imobiliar a mai afirmat că, pe data de 7 noiembrie 2019, în jurul orei 12:00, Răzvan Timofciuc ar fi vizitat șantierul din zona Copou.

„La acea dată, numitul Timofciuc Răzvan, sub pretextul căutării unui loc de parcare în zona Liceului Negruzzi, din Iași, a venit la adresa viitorului proiect imobiliar autorizat, eu fiind la fața locului, pentru a supraveghea lucrările. După cum el însuși recunoaște în postarea publică de pe contul său de socializare, a considerat că se impune să facă câteva fotografii cu telefonul la șantier, „pentru că am primit mai multe sesizări de la locuitorii din zonă direct afectați, care au reclamat mai multe ilegalități cu privire la acest proiect imobiliar”. La intrarea din strada Toma Cozma, către locul proiectului imobiliar, este amplasat semnul „Interzis, cu excepția riveranilor”, însă acest lucru nu a mai contat când Timofciuc Răzvan a venit sub pretextul căutării unui loc de parcare într-o zonă cu acces destinat exclusiv riveranilor, dar, de fapt, a venit în calitatea sa de consilier local să își exercite atribuții ce nu au corespondent în fișa postului său”, a subliniat reclamantul.

Conform acestuia, după ce a staționat autoturismul, fără a-l parca, consilierul local a început să filmeze și să pozeze cu telefonul mobil proprietatea privată a reclamantului, respectiv terenul și șantierul.

„I-am cerut să spună cine este și de ce îmi filmează proprietatea și muncitorii, solicitându-i să înceteze. Acesta nu a dat curs solicitărilor mele, adoptând o atitudine necuviincioasă, spunându-mi că proiectul este nelegal și că va publica fotografiile și informațiile, pentru că el este consilier local și apără drepturile cetățenilor și că are tot dreptul și acreditarea să filmeze / pozeze locul respectiv”, a subliniat reclamantul.

„Codul Civil garantează dreptul la viață privată”

Dezvoltatorul imobiliar a mai susținut că, ulterior, Timofciuc a publicat fotografiile pe contul său de socializare, cu scopul de a-l denigra și de a dezinforma opinia publică.

„Articolele 58 și 71 din Codul Civil garantează în mod expres dreptul la propria imagine și la viață privată, iar art. 73 arată că o persoană poate să interzică orice reproducere a înfățișării sau vocii sale”, a mai spus reclamantul.

Contactat telefonic ieri de către reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, consilierul local Răzvan Timofciuc a recunoscut că a suprins imaginile respective, dar a susținut că, de fapt, el ar fi fost amenințat.

„Am depus o plângere în acest sens la Poliția Municipiului, iar plângerea a fost direcționată către Secția II de Poliție. Mâine (astăzi – n.r.) voi merge la Secția II pentru audieri”, a spus Răzvan Timofciuc.

Adauga un comentariu