Local

Bombă detonată în PSD Iaşi! Şefa organizaţiei de femei, Mihaela Ivancia îi cere demisia lui Maricel Popa: „Ar fi timpul să vă duceți acasă”

Publicat: 08 mai 2020

Atac furibund la adresa lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi. Mihaela Ivancia, liderul organizaţiei judeţene de femei din formaţiunea social democrată şi totodată consilier judeţean, a ieşit public cu o serie de afirmaţii fără precedent la adresa lui Maricel Popa. Mihaela Ivancia îi cere acestuia să lase organizaţia şi judeţul şi să se retragă pentru că nu a adus nimic bun şi mai mult, a distrus totul în jurul său.

„Încep prin a-mi cere iertare de la toți cei care m-au votat și de la toți cei care mă cunosc și care, la un moment dat, m-au întrebat de ce accept. Ce să accept? Să accept conducerea unui personaj care nu știe nici de unele, adică, pardon, știe să cumpere și să vândă. Ce să cumpere și ce să vândă? Uitați-vă la el și în jurul lui și veti vedea!

Iată că a venit momentul când nu mai pot să accept, când vreau să spun „cu subiect și predicat” că ar fi timpul să vă duceți acasă, domnule Popa!

Ați făcut suficient de mult rău partidului și județului și ar trebui să vă ajungă! Au fost momente când am spus că voi pleca eu din partid, că îmi ajunge câte umilințe am îndurat din cauza dvs., dar m-am mai gândit și nu ar fi corect nici față de mine, nici față de familia mea, nici față de colegii de partid, nici față de cei care mă cunosc și m-au învestit cu încrederea lor, ca eu să plec și dvs să rămâneți! Nu, ar trebui să plecați dvs și să rămânem noi, toți ceilalți care nu avem banii dvs., dar care am intrat în partid pentru un ideal și nu pentru afaceri.

Am înghițit suficiente acuze și mizerii din partea dvs. Și, nu, domnule Popa, nu sunt „vândută“ nici PNL-ului, nici PMP-ului (așa cum de nenumărate ori ați afirmat-o), nici nu am beneficii de la ONG-uri (așa cum dvs și oamenii dvs. ați spus), nici nu vreau să îmi fac imagine în comunele unde ne-am întâlnit, ca urmare și răspuns unor invitații, așa cum ați răspuns și dvs.

Domnule Popa, nu vă chinuiți să vă puneți acoliții să îmi răspundă pentru că nu au ce, pentru că dialogurile dintre noi (dacă pot fi numite așa!) nu sunt cunoscute decât în măsura în care doar dvs. le-ați făcut publice.

La dvs., calitatea intelectuală (și îmi asum toate cele spuse) lasă de dorit, caracterul are numeroase carențe, în schimb, „punga” , se pare, acoperă aceste deficiențe (deși, solicitările dvs disperate că au rămas datorii după niște evenimente organizate de dvs. singur, fără acordul nostru, ar spune altceva!). Le-or fi acoperind, dar tot nu înțeleg ce vină am eu, noi, oamenii din partid sau din afara lui, încât să le acceptăm, ba mai mult să ne facem că nu le vedem?

Nu am înțeles rațiunile politice, pe care unii mi le-au prezentat la un moment dat, care explicau prezența dvs. la vârful județului, dar necunoscânu-vă (că, deh, ați apărut ca o ciupercuță în viața partidului!), am crezut că alții știu mai bine de ce v-au împins în față (mai corect ar fi, care v-au făcut loc să veniți în față, pentru că au fost și unii care v-au mai așezat la locul dvs. înainte!).

Timpul a arătat că nu ați fost cea mai bună soluție, ba chiar cred că ați fost cea mai proastă soluție!

Să nu vă obosiți să îmi spuneți cât de harnic (expresie pe care am mai auzit-o pe la unii din jurul dvs.!) ați fost în acest interval și nici câți bani ați adus în județ, că nu e cazul. Știu și eu cum, cât și cui i-au fost dați banii. Nu vă străduiți să îmi arătați ce mare iubitor de cultură sunteți, pentru că eu vă pot demonstra foarte simplu că de fapt vreți să o distrugeți. Să nu vă gândiți să demonstrați câtă grijă aveți de cazurile sociale și de viața celor aflați în nevoi că, din nou, sunt dovezi care arată contrariul. Nu vă mai împăunați cu rezultatele altora că deveniți de toată jena!

Tot ceea ce ne prezentați ca pe o favoare făcută de dvs. județului în timpul acestui mandat era, de fapt, datoria dvs. De aceea primiți indemnizația aceea substanțială, ca să faceți treabă pentru comunitate, doar că nu prea v-a ieșit, ati făcut mai mult treabă pentru dvs. (vezi, citându-vă, rudele pe care le-ați instalat în funcții de conducere, printre altele!). Funcția pe care o ocupați se datorează celor care au votat Partidul Social Democrat și nouă, consilierilor, care v-am susținut și care am luat bobârnace din cauza dvs. Cei care sunt în Executivul Consiliului Județean, ca și cei care suntem în partid, au existat cu mult înainte de toxica dvs. prezență. Ar trebui să țineți cont de asta și, mai ales, să țineți cont de faptul că nimeni, dar NIMENI, nu vă este obligat cu supunerea unui vasal față de suzeranul său!

Dacă dvs trăiți mental în Evul Mediu, înseamnă că ar trebui să faceți o vizită mai spre Bucium, poate s-o găsi vreun leac să vă arate realitatea!

Nu știu cum v-ați condus dvs. afacerile (deși unii spun că aveți cam multe falimente la activ!), dar politic ați demonstrat că nu aveți niciun pic de viziune, că nu știți ce însemnă organizația, ce înseamnă strategia politică și, cel mai important, nu știți când și de cine să ascultați. De fapt, ar trebui să ascultați, dar e greu să vă puteți focaliza atenția asupra unui subiect care nu vă interesează, dar ar trebui să șiți, măcar atât, că la partid și la o instituție publică, oamenii sunt cei mai importanți și trebuie să le acordați atenție, nu să stabiliți întâlniri la care „uitați” să fiți prezent deși sunt în biroul dvs.

Toți cei care au fost vreodată înscriși într-un partid, și nu numai, știu că este foarte important „capul”, pentru că dacă acolo este o hibă, totul se duce de râpă. Din păcate, în ultimii ani, la Iași, „capul” este inexistent. Dacă ar fi existat, cu siguranță, ar fi fost multe situații neplăcute evitate, partidul ar fi putut avea scoruri mai bune, ar fi putut aduce mai mulți oameni alături de noi, i-am fi ținut pe cei care au plecat, am fi putut să facem activitate de partid.

Dar, nefiind „capul” nu am putut face nimic din toate acestea!

Vor fi cârcotași care mă vor arăta cu degetul pentru poziția de acum, cum vor fi și persoane care vor înțelege de ce am luat acum atitudine și nu mai devreme sau mai târziu. Ca să îi lămuresc și pe unii și pe alții, precizez că sunt un social-democrat prin crez și pregătire, că am respectat deciziile luate de conducere, chiar dacă nu întotdeauna am fost de acord cu ele, că am considerat că atâta timp cât am aderat de bunăvoie la o structură sunt obligată să îi respect legile interne și că ieșirile publice nu trebuie să facă rău organizației din care fac parte. Acestea au fost motivele pentru care am acceptat până acum.

Dar, cred că e de datoria mea să reacționez atunci când văd că au și alții de suferit, în afară de mine, de pe urma unui singur om care crede că o funcție publică ocupată în urma unor alegeri, nu a unui concurs, îi permite să se considere un mic Dumnezeu care dă și ia, care face și desface și care trage sfori. Să reacționez în calitatea mea de om, de intelectual, de cadru didactic și mai ales de membru de partid care a muncit ca el să ajungă acolo. Eu am muncit pentru el, invers, nu!”, a transmis Mihaela Ivancia.

Comentarii
 • Cichi Cean Po Pa Pa e maestru shaolin in a da cu tzeasta in peretzi cand i se rupe filmul.
  Vai de cucu vostru rosiorilor!

 • Mult respect pentru D-na Mihaela Ivancia ,o doamna curajoasa , care stii sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu acest personaj pe care il blestem in fiecare zi ,sper sa scape Judetul Iasi de acest imbecil.

 • Ivancea e o duicitară!Actioneaza după indicațiile date de BOUsteanu șeful ei de la facultate și lingău chiricist-harabagist! Mai leprelor,când vreodată ajungeți voi la nivelul lui POPA!!!! ???? Ivancea e o NULITATE dar se kakă pe ea,își da importanță’ Băi Ivancea când te-a pus NIchita șefă in locul lui Luminita Iordache erai vai de muma ta! Acum te dai balenă???Ma jigodie și tu și nea zarzavat Toma teleghidați de Chirica trebuie sa fiți dați afară! AUT JEGOAS-O!

 • Nilă e de fapt Mugurel Laicu țapul bătrân și violator care a fost director la drumuri, sub același pseudonim posta și la articolele despre DRDP, să-ți fie rusine libidinosule nu ești nici piciorul broaștei fata de doamna de mai sus, tu ești defapt copia fidela a lui Popa, un slugoi și un incompetent care caută banii in politica

 • Să știți că Laicu are diploma de facultate șmenuită ! Trebuie luat la întrebări pentru că a ocupat ilegal postul de director de la DRDP !

 • În sfârșit avem un bărbat în PSD, mulți purtători de testicule din partid gândesc la fel dar când trebuie sa vorbească își ridica fustita, tot respectul doamna Mihaela Ivancia!

 • Popa suna de urgenta primarii din județ sa se planga de Mihaela și sa obțină susținere pentru excluderea ei din partid, îndrăznește numai analfwabetuke și îți pui in cap tot județul

 • Unde sunt slugoii-bărbații de Stanciu, Ostaficiuc, Citea, Limbric, Cojocaru, Macovei. Rușine bai lingailor! Sunt alături de Mihaela.

 • LAICU E UN SOMER BATRAN CARE DACA PIERDE CURUL LUI POPA, NU PREA MAI ARE ALTERNATIVE DESI SI A LASAT CIOC, DAR IL VA AJUTA IN NOPTILE LUNGI DE LA PUSCARIE…..

 • Bravo, Mihaela! Sper ca PSD Iași sa se restarteze. Mulți revenim în partid dacă acest infect pleacă din partid și nu numai. Acest analfabet de Karicel Popa TB sa plece. A distrus județul, da bani doar acoliților lui, instituțiile din subordinea cj nu au nici de unele. Acest imbecil nu înțelege nevoile unor specialiști. Jos, Karicel! Restart PSD Iași!

 • Nu il uitati pe PUPCUR LAICU : BETIV SI AGRESOR SEXUAL LA FORTUS, BETIV SI AGRESOR SEXULA LA PODETE, ANGRAMAT, INCULT, SPAN ….MAI COMPLETATI SI VOI….

 • Mihaela, ai susținerea multor consilieri județeni PSD care s-au lămurit de caracterul lui Maricel, oricum nici 10% nu se mai regăsesc pe noile liste facute de Popa&Stanciu

 • Cum indrazneste femeie sa te iei domnul Maricel Popa? Impreuna facem echipa câștigătoare, voi deschide persinal lista la consilierii județene asa ca ciocu mic a venit vremea mea taranco

 • Oameni buni iara aceeași, cum sa vii pe liste cu spanchiul ala de LAICU , altii nu mai aveti, pai asta am inteles ca e termita rade tot , tot bosorogi e incredibil tineret de promovat nu mai găsiți, va meritati soarta!

 • Trompetisti sunt ,necesari dar ,ne intereseaza realizarile dumneavoastra si-a echipei pe care o conduceti,nu in calitate de galerie a PSD-ului.Iasul este jefuit ,de consiliu judetean pentru PSD si de primarie pentru PNL.Avem proiecte de ani multi,si bani inprumutati ,cu care peticim strazi(citeva probe ar fi elocvente) ,restul e un jaf si un noian de promisiuni neacoperite. Noi ca populatie ,trebuie sa alegem ,saiesim din mizeria asta.

 • Între Psd și Pnl, fraților, alegem PMP! Forța Base! Știi tu Baselu ce ai de făcut ca țara să o aduci pe linia de plutire.

 • Foarte tarziu doamna. Pai daca ati stiut de aceste matrapazlacuri, de ce nu ati informat partidul Parchetul, Curtea de conturi, etc? Cu alte cuvinte sunteti partasa la aceste abuzuri, laolalta cu cei care l-ati sustinut pana acum. Rusine sa va fie la toti!

Adauga un comentariu