Local

Bombă în cazul șoferiței care a dat cu mașina peste 4 muncitori ai Citadin! Adina Iuliana Ghervase, acuzată acum de omor calificat! – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV), UPDATE

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Bombă în cazul șoferiței care a dat cu mașina peste 4 muncitori ai Citadin Adina Iuliana Ghervase acuzată acum de omor calificat  GALERIE FOTO  VIDEO EXCLUSIV UPDATE
Șoferița care a dat cu mașina peste 4 muncitori de la Citadin, acuzată de omor calificat

Procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul ieșencei suspectate că a dat cu mașina peste 4 muncitori ai Citadin. În loc de ucidere din culpă, acum, Adina Iuliana Ghervase este cercetată pentru omor calificat. Anchetatorii ieșeni spun că a fost modificată încadrarea juridică, iar dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunal. Pe de altă parte, judecătorii vor decide astăzi dacă vor prelungi sau nu arestul în cazul Adinei Ghervase

UPDATE 12.48: A fost admisă cererea de prelungire a arestului preventiv în ceea ce o privește pe Adina Ghervase.

“Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive privind-o pe inculpata Adina Iuliana Ghervase, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatei pe o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpată şi procuror”, au precizat astăzi, 11 august 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Știre inițială

Anchetatorii ieșeni au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii suspectate că a dat cu mașina peste 4 muncitori ai societății Citadin. Așadar, în loc de ucidere din culpă, acum, Adina Iuliana Ghervase este cercetată pentru omor calificat.

„Da, este adevărat, a fost modificată încadrarea juridică, iar dosarul a fost declinat. Cauza a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Tribunal”, a declarat ieri Simon Rotundu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, decizia de a declina cauza a fost luată recent, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal au preluat dosarul.

Femeia acuzată că a băgat în mormânt muncitorii de la Citadin va afla dacă rămâne după gratii

Pe de altă parte, urmează ca, astăzi, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să hotărască dacă vor prelungi arestul preventiv în cazul Adinei Iuliana Ghervase. Ieri a avut loc termenul în urma căruia magistrații vor lua decizia respectivă. Având în vedere atitudinea șoferiței de până în acest moment, cel mai probabil, dacă se va prelungi arestarea, aceasta va contesta hotărârea.

De altfel, ieșeanca a contestat și în trecut arestarea sa, susținând că ar fi nevinovată. Astfel, pe 15 iulie 2022, instanța a respins contestația formulată de Adina Iuliana Ghervase.

„Instanța respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata-contestatoare Adina Iuliana Ghervase împotriva încheierii penale din data de 12 iulie 2022, pronunţată de magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Iași, încheiere pe care o menține. Definitivă”, au precizat atunci judecătorii ieșeni.

Adina Iuliana Ghervase, acuzată de tragedia muncitorilor de la Citadin

În noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, Adina Iuliana Ghervase avea să intre în vizorul anchetatorilor ieșeni, după producerea unui accident mortal.

„Am fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omenești, produs în municipiul Iași. În accident a fost implicat un grup de angajați care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă, dar și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, 4 persoane au decedat, iar alte 3 au fost rănite. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit un dosar penal”, au spus atunci reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Echipa de muncitori de la Citadin era formată din 8 persoane. Dintre acestea, 4 au murit, iar 3 au ajuns la spital, doar una scăpând teafără după impactul devastator. De altfel, în Păcurari, unde s-a petrecut tragedia, a avut loc o adevărată desfășurare de forțe. Mai multe echipaje de prim-ajutor au ajuns în zonă și au început o luptă contracronometru pentru salvarea victimelor. La audieri, Adina Iuliana Ghervase a susținut că, de fapt, nu s-ar fi aflat ea la volanul mașinii care a dat peste muncitorii de la Citadin.

Comentarii
  • Aștia chiar sunt deștepti!
    S-au spălat pe mâini și este mai simplu așa!
    Cât despre omor calificat, deja știm că nu poate fi susținută cu probe o asemenea acuzație!
    Mult succes procurorului/procurorilor de caz pentru a susține, în continuare, o asemenea acuzație!
    I-au făcut un cadou, nesperat, apărării!

  • Nu esti informat, mai e unul in puscarie la Iasi cu omor prin intentie indirecta, la noi se practica, cand vrea cineva sa dea un exemplu se poate intinde legea. De facut au mai facut, asta e sigur, probabil si asta a fost incantata cand predecesorul ei a fost condamnat in felul asta, acum beneficiaza si ea de „impartialitatea” justitiei!

  • Comentați ca să vă aflați în treabă… Se vede că sunteți fără habar. Conform Noului Cod Penal fapta comisă de această bețivă este o infracțiune de omor calificat a se vedea 189 lit (f) NCP.
    În rest: La mulți ani cu executare !

Adauga un comentariu