Local

Magistraţii au decis! Adina Iuliana Ghervase, şoferiţa beată care a omorât 4 muncitori ai Citadin, rămâne în arest

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Magistraţii au decis Adina Iuliana Ghervase şoferiţa beată care a omorât 4 muncitori ai Citadin rămâne în arest
Șoferița acuzată de producerea accidentului rutier mortal a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar măsura a fost prelungită astăzi

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis astăzi, 12 iulie 2022, cererea de prelungire a arestării în cazul Adinei Ghervase.

“Instanța admite propunerea procurorului de prelungire a arestării preventive. Dispune prelungirea arestării preventive pentru 30 de zile a inculpatei Adina Iuliana Ghervase”, au afirmat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Adina Iuliana Ghervase, acuzată de producerea accidentului devastator

Vă aducem aminte că în urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au fost anunțați despre producerea unui accident rutier mortal. Autoritățile s-au deplasat la fața locului, unde au găsit-o pe Adina Iuliana Ghervase. Conform anchetatorilor ieșeni, șoferița care are un copil de 5 ani și este divorțată ar fi consumat băuturi alcoolice, iar, apoi, ar fi urcat la volan. Ajunsă în Păcurari, șoferița a pierdut controlul volanului autoturismului marca Alfa Romeo şi a zdrobit 4 muncitori de la SC Citadin SA.

În urma cumplitului accident, femeia a fost dusă la spital, pentru prelevarea de probe biologice, deoarece polițiștii au constatat că aceasta consumase băuturi alcoolice. Din spital, femeia a reușit să plece pe propria semnătură. Ea a fost găsită de polițiști a doua zi, a fost reținută, iar, mai apoi, sâmbătă, a fost arestată preventive pentru 30 de zile. Reporterii cotidianului BZI l-au contactat telefonic ieri pe avocatul femeii, însă acesta a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la caz.

La data de 18 iunie a.c., femeia reținută a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile., au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi la acel moment.

Comentarii
  • Dincolo de vina soferului, citeva amanunte de luat in seama atit la accidentul de acum dar si la cele trecute sau viitoare. Primaria si politia pot fi facute responsabile, iar un avocat bun poate avea success. Iata argumentele : 1. SEMNALIZAREA LUCRARILOR – nu se vorbeste deloc de faptul ca lucrarea era semnalizata de mintuiala si ca la fel este la mai toate lucrarile din oras. Politia care ar trebui sa verifice inchide ochii si astfel este complice si resposnabila. Sint sigur ca la o expertiza serioasa, lucrarile din oras, multe intersectii si multe artere de circulatie nu respecta criterii normale de siguranta 2. CALITATEA MARCAJELOR – vestita vopsea cu care se traseaza marcajele este de calitate proasta, in foarte multe locuri stearsa si in nici un caz reflectorizanta. Nimeni nu este tras la raspundere 3. ILUMINATUL in Iasi este sub normele admise sau cerute. Stilpii sint linga copaci si noaptea, lumina este obturata de frunza si crengi, intensitatea luminii este slaba Vedeti aceste lucruri de ani de zile pe str. Pacurari, pe bdul Independentei, pe str. Elena Doamna, pe Sos. Bucium etc. 4. Multe masini sint parcate neregulamentar si desi exista politie, aceasta nu-si face treaba. In instanta un avocat bun, fara a contesta vinovatia betivei, ar trebui sa-i faca responsabili si pe primar, seful politiei si toti directorii CITADIN. Numai asa se vor responsabiliza.

  • La fel, inconstienta unui sofer complice cu autoritatile si politia pe care nu-i vede nimeni la strada decit la ciupit amenzi si cam atit. Multe accidente mortale din trecut au intrat in uitare. Nimeni, dar nimeni pina acum nu a iesit public sa ceara socoteala autoritatilor sau din partea autoritatilor sa explice ceva. Politia nu-si va face treaba in continuare. Desi orasul e plin de camere, cetatenii platind enorm pentru aceste investitii, a platit si UE (fostul primar a furat cit a putut), actualului primar nu-i pasa, politia locala e plina de inculti, dar toti isi iau salariile luna de luna fara sa aiba nici o raspundere. Aceasta criminala, ca si cei de la accidentele trecute, isi va gasi un avocat, care pentru bani isi va vinde sufletul si va cauta s-o gaseasca cu cit mai putina vinovatie. Ar fi bine sa vedem o initiativa cetateneasca sau la primarie o sedinta de urgenta a primarului si toti factorii responsabili si sa vedem actiuni de preventie si multe nereguli in trafic sa fie prevenite. Ce frumos ar fi daca dupa o iesire de coloana, o parcare neregulamentara, o fortare a semaforului, lucrari semnalizate aiurea, lipsa sau proasta calitate a marcajelor sau ulte alte cazuri care se vad prin multimea de camere instalate, sa te opreasca/intervina rapid politia. Nici vorba de asa ceva. Politia iese la vinatoare de amenzi si atita tot. Sintem o tara pierduta pentru ca autoritatile ignora nevoile cetatenilor.

  • Cand esti la volan, ai o mare responsabilitate. Daca alegi sa bei si sa conduci, trebuie sa fii pedepsit. Mi se pare ca oamenii devin din ce in ce mai nepasatori. Nepasatori, lenesi si nesimititi.

  • Si ce daca lucrarea ( sa zicem ) nu era semnalizata corespunzator ?? Asta dupa cum spun unii….. Cine i-a dat dreptul betivancei sa circule cu viteza , sa omoare oameni nevinovati….ca apoi nici macar sa nu recunosti ca ai fost la volan ! Ce treaba are politia ? I-a turnat in pahar ??
    Daca se stia ca a „inghitit ” si nu se putea duce acasa decat cu masina, fa-o dreaq mai incet…mai cu perdea , sa zicem….ca sigur nu se intampla asa nenorocire ! De ce nu a circulat cu 20 Km /ora ? ca nici nu derapa…vedea si lucrarea…nu se intampla nimic !

  • Pedeapsa =Suspendare asa cum a primit Huidu care a omorat 3 oameni ce inseamna ca aceasta individa a omorat 4 oameni si a accidentat alti 3? Justitia este Oarba nu vede si demulte ori este si Surda.

  • dacă are un copil de 5 ani ce căuta noaptea,beată muci cu 150 km/h prin oraș? și ce muncește matracuca asta? de unde bani de alfa romeo și băutură?

  • Vinovați morali sunt cei care conduc CITADIN. E clar ca acolo au fist grave probleme de semnalizare și in special presemnalizare inexistentă.Cum sa lași o echipa de muncitori in mijlocul drumului fara iluminat? Unde erau barierele, lămpile avertizoare tip licurici care se montează înaintea lucrării? Oamenii ăștia lucrau intr-o curbă, șoferița inconstienta ( betivă și vitezomană) sa trezit cu obstacolul in fată imediat după ce a făcut virajul, practic nu ar fi putut evita impactul.Nu cred ca primarul este devină,dar directorii CITADIN sunt principalii vinovați si arctrebui sa li se întocmească dosare penale. Pai pe PIEDONE la București l-au condamnat cu închisoare ca a semnat un aviz si directorii ăștia inconștienți care trimit conștient oamenii la moarte sunt bine mersi încă liberi? Toată conducerea CITADIN trebuie pusă sub acuzare,neglijența in serviciu ce a condus la decesul a 4 salariați. Ăștia nu trebuie sa scape fara câțiva ani cu executare.

  • In tara asta plina de creiere intunecate, vinovati nu sunt betivii, drogatii sau criminalii care ucid, ci cei care au construit drumul, cei care au fabricat masina sau cutitul sau toporul, dupa caz. Si eventual fostul presedinte Basescu. Sute de masini au trecut pe acolo cat timp lucrau muncitorii, fara sa omoare pe nimeni. Pentru ca nu erau beti si pentru ca pastrau viteza regulamentara. Dupa creierele intunecate, vinovati ar fi cei care munceau acolo, nu criminala betiva care i-a ucis.

Adauga un comentariu