Local

Bombe din Al Doilea Război Mondial, găsite la marginea unei păduri dintr-o localitate din Iași

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un set întreg de proiectile din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite într-o localitate din județul Iași. Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost nevoiți să asaneze muniția descoperită pe o suprafață destul de mare.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Brătulești, comuna Strunga, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 75 milimetri, a unei bombe aruncător calibru 82 milimetri. Geniștii au mai ridicat un stabilizator pentru bomba de aruncător calibru 120 milimetri și a 17 cartușe, calibru de 7,92 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dolhești, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 100 milimetri de pe un teren viran. Suprafața asanată a fost de aproximativ 30 de metri pătrați”, au precizat reprezentanții Inspectoratului.

Pompierii ieșeni au intervnit însă și în cadrul altor misiuni.

„Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Costești, pe DN 28A, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, unde a fost implicată o victimă, respectiv un bărbat de 30 de ani, conștient. A fost evaluat la locul intervenției și transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu