Află cum să prepari cele mai gustoase bomboane fără zahăr, o alternativă sănătoasă pentru dulciurile din comerț. Sunt ideale atât pentru copii, cât și pentru adulții care vor să își satisfacă pofta de dulce între mesele principale.
În ultimii ani, bomboanele fără zahăr au devenit tot mai căutate de către pofticioșii de dulce, care vor totuși o gustare mai sănătoasă, fără îndulcitori artificiali sau ingrediente procesate.
Cum se prepară bomboanele fără zahăr cu lămâie și cocos
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200g migdale, 50g de fulgi de ovăz, 1 linguriță de ulei de cocos, 2 lingurițe de zeamă de lămâie, 1 linguriță de coajă de lămâie răzuită, 2 lingurițe de sirop de arțar și 1 linguriță de nucă de cocos răzuită. Opțional, poți adăuga 1 vârf de cuțit de turmeric, 1 linguriță de extract de vanilie și nucă de cocos răzuită pentru decor.
Într-un robot de bucătărie trebuie să adaugi migdalele, pentru a obține făină de migdale. După acest pas, adăuga restul ingredientelor în robot și amestecă-le din nou, astfel încât să formezi o pastă cu care să poți forma bile între degete.
După ce s-a amestecat totul, formează bilele din această compoziție, iar dacă îți este mai ușor, poți utiliza o lingură pentru a face bomboanele de aproximativ aceeași dimensiune sau să foloșești un cântar de bucătărie. Opțional, după ce ai format bilele, le poți da prin fulgi de nucă de cocos sau poți adaugă și bucăți foarte mici din fructele tale preferate. De asemenea, se pot face și bomboane fondante.
Bomboanele se pot păstra și consuma din frigider în decurs de o săptămână. Din cantitățile menționate, vei obține aproximativ 12-15 bomboane, iar o bomboană are în jur de 100kcal.
Rețetă fără zahăr adăugat, perfectă pentru copii
A doua rețetă este o alternativă sănătoasă la bomboanele clasice, fără zahăr adăugat, potrivite pentru copii, începând cu primele luni de diversificare.
Pentru a le prepara, vei avea nevoie de 1 banană mare, bine coaptă, de aproximativ 150-200g, de 2-3 linguri de cacao, în funcție de cât de intens vrei să fie gustul, de 9 linguri de fulgi de cocos, de 3 biscuiți fără zahăr sau 3 linguri de fulgi fini de ovăz, de 4 linguri de caju sau de nuci măcinate, după preferințe și de o linguriță de scorțișoară. Opțional, poți adăuga 3 linguri de cacao, de fulgi de cocos sau de biscuiți pentru a trece bomboanele prin ele.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, pisează banana, adaugă cacao, nucile, fulgii de cocos, biscuiții pisați sau fulgii de ovăz, după cum ai ales, scorțișoara și amestecă-le până se omogenizează totul. După ce s-a omogenizat, formează bile din amestecul format și trece-le prin fulgii de cocos, cacao sau biscuiți, după cum preferi. După ce sunt gata, pune-le în frigider până se răcesc bine, și se pot consuma în decurs de 3 zile, dintr-un recipient foarte bine închis.
Aceste rețete de bomboane fără zahăr sunt ideale pentru gustările sănătoase de pe parcursul unei zile și pot fi consumate de toți membrii familiei. O altă idee de gustare mai sănătoasă decât din comerț este ciocolata de casă fără zahăr.