WoW!

Bonuri de masa pentru o categorie de persoane. Vezi daca te incadrezi si tu

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bonuri de masa pentru o categorie de persoane. Vezi daca te incadrezi si tu

Pensionarii ar putea primi bonuri de masa, mai precis peste 4.5 milioane de romani sunt in aceasta categorie pentru care parlamentarii vor sa aduca un plus de 300 de lei lunar prin tichete de masa.

Proiectul de lege este in parlament si are mari sanse sa fie votat, bonurile de masa ar urma sa fie primite la fel ca la angajati in ziua in care este achitata si indemnizatia din partea statului si ar fi pentru 30 de zile. Valoarea unui bon de masa pentru pensionari ar fi valoarea minima stabilita de lege, acum este de 15,09 lei.

Conditiile necesare ca pensionari sa primeasca bonuri de masa

Pensionarii care doresc bonuri de masa nu mai pot folosi in schimb alte facilitati, cum ar fi calatoriile gratuite cu trenul.

„Astfel, in cazul in care biletele de valoare nu au fost folosite in cursul anului, de catre pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, din sistemul de pensii si asigurari sociale de stat pentru agricultori, precum si de catre pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, acestea pot fi compensate in tichete de masa”, se arata in expunerea de motive a initiativei legislative.

„De acestea (tichetele de masa) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflati in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, precum si cei aflati in evidenta Caselor Sectoriale de Pensii”, mai precizeaza initiatorii proiectului legislativ.

Adauga un comentariu