Coronavirus

Bonus de 5.000 de euro oferit de o firmă din Germania angajaților care se vaccinează până în ianuarie 2022

Publicat: 16 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bonus de 5.000 de euro oferit de o firmă din Germania angajaților care se vaccinează până în ianuarie 2022
Vaccinare-anti-COVID-19

Angajații unei companii din Jena, landul Turingia, vor primi un bonus de 5.000 de euro chiar de la șeful lor, dacă se vaccinează împotriva COVID-19 până în ianuarie 2022.

În campaniile de vaccinare, autoritățile și oamenii care au vrut să se implice au dat dovadă de creativitate la stabilirea stimulentelor. S-au oferit de la vouchere, mici și cârnați, până la o jumătate de oră la bordel.

Un patron din Germania a depășit toate așteptările. Udo Böttcher este cu un pas înainte și a anunțat un bonus record pentru fiecare angajat care se vaccinează.

Compania are 550 de lucrători, iar acest lucru înseamnă o cheltuială destul de mare.

”În primul rând, este o investiție în sănătatea angajaților noștri”, a spus Böttcher, potrivit Focus.de.

”O rată de vaccinare cât mai mare protejează fiecare individ și minimizează riscul eșecurilor angajaților din cauza bolii sau a carantinei” a adăugat acesta.

Managerul a subliniat că vaccinarea trebuie să fie decizia fiecărui individ, iar oamenii nu vor fi constrânși să se imunizeze: ”dar suntem fericiți pentru toți cei care decid în cele din urmă în favoarea vaccinării”.

Deși suma totală pe care ar trebui să le-o plătească angajaților este una destul de mare, omul este convins că este cea mai bună variantă. El a explicat că ”dacă o mare parte a forței de muncă este absentă, riscul este semnificativ mai mare”.

„Oamenii au nevoie de un stimulent. Că acest lucru funcționează s-a dovedit și când s-au oferit cârnați în schimbul vaccinării,” a spus Danilo Frask, aflat și el într-o funcție de conducere în companie.

Adauga un comentariu