National

Braconaj piscicol la Vaslui. Polițiștii de frontieră au prins trei bărbați

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Braconaj piscicol la Vaslui. Polițiștii de frontieră au prins trei bărbați
Polițiștii de Frontieră Vaslui au prins 3 bărbați pentru braconaj piscicol

Luni, 28 septembrie 2020, poliţiştii de frontieră cercetează trei bărbați pentru braconaj piscicol. Aceştia desfășuraseră activități de pescuit comercial neautorizat, cu plase și unelte de pescuit interzise de lege.

Braconaj piscicol la Vaslui. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

În data de 28 septembrie 2020, în jurul orei 16.00 pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu – I.T.P.F. Iași a observat, pe raza localității Cârja, o autoutilitară care se deplasa pe un drum agricol dinspre malul râului Prut către localitatea Cârja.

„Colegii noștri au oprit autovehiculul pentru control, ocazie cu care au constatat că în mijlocul de transport se află trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Întrebați despre prezența lor în zonă, aceștia au declarat că au desfășurat activitatea de pescuit în mai multe revărsări temporare ale râului Prut.”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, Subcomisar de poliţie Irina Mirică.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, colegii noștri au descoperit doi saci de rafie în care era cantitatea de aproximativ 25 de kg de pește viu de diferite specii și două unelte de pescuit comercial tip ava și tarabuc.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol. Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural.”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, Subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Doi bărbați sunt cercetați de oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila pentru infracțiunea de braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila cercetează doi bărbați care au săvârși infracțiuni de braconaj piscicol. Oamenii legii au ridicat bunuri în valoare de 5.000 de lei care fac parte din dosar. Cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări în privința a doi bărbați care au sâvărșit infracțiuni de braconaj piscicol. Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 5.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe brațul Vâlciu al fluviului Dunărea, două persoane, cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 41 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră, cu motor atașat și o plasă de nailon, cu care au capturat pește din speciile crap și mreană.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Ambarcațiunea, motorul atașat și unealta de pescuit, în valoare totală de 5.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei unități de profil pentru comercializare”, se arată în comunicatul transmis de autorități.

Adauga un comentariu