Local

Brăduţii îmbrăcaţi ca Moş Crăciun de pe pietonalul Ştefan cel Mare au fost vandalizaţi. Momentul surprins de camerele de supraveghere – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 29 nov. 2021
Ornamentele din municipiul Iași au fost vandalizate

Incident reprobabil produs în municipiul Iaşi. Un cetăţean a vandalizat brăduţii îmbrăcaţi ca Moş Crăciun aflaţi pe pietonalul Ştefan cel Mare. Momentul în care un bărbat strică aspectul unui ornament a fost surprins de camerele de supraveghere video.

„Cine s-ar fi așteptat ca tocmai brăduții îmbrăcați ca Moș Crăciun de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt să fie vandalizați de persoane certate cu o conduită civilizată și cu respectul față de ceilalți? Din înregistrarea alăturată se vede clar că nu a fost deloc o joacă de copii”, se arată în mesajul publicat de SC. Servicii Publice Iaşi SA.

UPDATE: „Am luat măsuri suplimentare de fixare a elementelor decorative pe brăduții de Crăciun pentru a-i descuraja pe cei care ar mai încerca să îi vandalizeze”, au transmis reprezentanții Servicii Publice Iași.

Decorațiuni în formă de brazi, pe străzile orașului

Autoritățile ieșene au început pregătirile pentru Crăciun. În oraș vor fi montate, în mare parte, aceleași instalații și decorațiuni ca în anii precedenți.

„Anul acesta nu s-au făcut achiziții spectaculoase, a fost cumpărat doar strictul necesar. Mai exact, câteva cutii de instalații, cu o lungime de 5 metri. Aceste instalații le vor înlocui pe cele defecte sau deteriorate, care nu mai pot fi refolosite. În rest, instalațiile de lumini vor fi aceleași pe care le-am folosit și în anii precedenți. Fiecare instalație, după ce trec sărbătorile, este depozitată și păstrată pentru a fi refolosită. În acest fel putem economisi”, a declarat Cristian Tudusciuc din cadrul SC Servicii Publice SA Iași.

SPI va instala decorațiuni în fiecare cartier.

„În Iași vor fi instalate, în mare parte, aceleași decorațiuni ca în anii precedenți. Am început deja lucrările de recondiționare a căsuțelor și facem verificările pentru instalațiile care vor fi montate în oraș. Singura noutate, dacă o putem numi așa, față de anii precedenți, o reprezintă decorațiunile în formă de brazi. Aceste decorațiuni sunt, de fapt, niște structuri de lemn îmbrăcate cu ghirlande, în așa fel încât să imite brazii la ghiveci. Aceste decorațiuni vor fi instalate în fiecare cartier”, a adăugat Laurențiu Ivan.

Comentarii
Adauga un comentariu