Actualitate

Breaking news! A murit Tamara Buciuceanu-Botez

Publicat: 15 oct. 2019

Una dintre cele mai apreciate actriţe române de teatru, film şi televiziune a murit. Tamara Buciuceanu-Botez, care aparţinea Generaţiei de Aur, a murit la vârsta de 90 ani.

 

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut la Tighina (Republica Moldova), la 10 august 1929. A urmat, între 1948-1951, cursurile Institutului de Teatru ”Vasile Alecsandri” din Iaşi. În ultimul an s-a transferat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1952 (clasa profesorului Ion Bălţăţeanu).
Tamara Buciuceanu-Botez, o viață pe scenă
În cei peste 65 de ani de activitate a jucat pe scenele mai multor teatre din Bucureşti, precum Teatrul Giuleşti (actualul Odeon, unde a debutat în piesa ”Marfă din Makkar”), Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” sau Teatrul de Operetă. A apărut într-o serie de roluri, principale sau secundare, îndrăgite de public.

Anunţul a fost făcut de Spitalul Elias. „De ceva timp era internată în spital, cu probleme grave de sănătate. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis purtătorul de cuvânt Dr. Silvius Negoiță.

Adauga un comentariu