Eveniment-Social

Breaking news! Dezvăluiri din interiorul TUIAȘI. Fostul candidat la preşedinţia Senatului a mărturisit problemele şi dificultăţile pe care le-a întâmpinat în instituţie, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 02 apr. 2021

Șeful lucrări. dr. ing. George Taranu, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii şi membru în Senatul de la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE vineri, 2 aprilie 2021, de la ora 15.00. Acesta a discutat despre problemele și dificultățile pe care le-a întâmpinat în cadrul instituției.

„Din păcate cel care vrea să spargă barierele trebuie să aibă energie, pasiune. Dacă nu ai aceste calități vei renunţa după primele încercări. Nu a fost simplu să ai o structură şi să încerci să schimbi direcţia şi mentalitatea. Aceste lucruri incită pe fiecare om să-şi depăşească starea aceea de confort. Paşii pe care-i facem sunt mărunţi, potenţialul nostru este mult mai mare. Văd la mulţi colegi de-ai mei care poate din cauza propriilor frustrări au avut anumite blocaje în promovarea universitară. Din nefericire, observ că unii colegi s-au reorientat să facă un nivel de performanţă dar nu la adevăratul potenţial.

Trebuie să ne regăsim noi între noi colegii, să comunicăm deschis, să acceptăm un feedback mai puţin pozitiv. Este o altă părere şi în calitate de lider cel mai bine este să ai şi genul ăsta de păreri, trebuie încurajat spiritul de a fi puţin diferit. Toţi greşim. Dacă greşesc verific, recunosc greşeală. Din nefericire am primit feedback-ul că democraţie nu există în universitate. Dacă este numai după o anumită idee aceasta este o dictatură. Cred că totuşi anul acesta au fost multe premiere la TUIASI, în Senat. Mă bucur, sper să fi ridicat nivelul anumitor procese şi activităţi. Chiar dacă am fost mai incomod, îmi asum această poziţie. Tot obiectivul este să creştem împreună şi să ajungem la acel nivel de performanţă, de calitate. Să dezvoltăm imaginea noastră şi a facultăţii.

Legat de episodul acela pe care-l știm cu toții. Dacă eşti deranjat de o anumită situaţie poţi să mai greşeşti în exprimare şi aceasta poate fi mai dură. Mesajul respectiv se referea la o situaţie în diversele lucrări şi proiecte solicitate de noi ca beneficiari, mi se îmi place de regulă competiţia. Tu când ai o astfel de acţiune şi un singur candidat, primeşti ceea ce ai solicitat. În cazul acela era vorba despre o singură firmă. Având nevoie de nişte servicii de proiectare, părerea mea a fost că a trebuit consultată Facultatea de Arhitectură şi Construcţii. E adevărat că se cere din punct de vedere legal ca firma respectivă să fie angajată prin procesul de licitaţie. Mi s-a răstălmăcit discuţia spunând că vreau să deturnez fondurile. E vorba despre o oarecare economie şi beneficierea unor servicii de calitate. În cazul proiectului respectiv nu a fost nici una, nici alta. Singurul meu canal este platforma de socializare, unde m-am întrebat de ce nu s-a apelat la o altă variantă. Această ieşire în decor a fost taxată, iar eu am înţeles acest semnal ca pe o intimidare. Nu a fost nimic intenţionat. M-a afectat emoţional, mai ales când respectiva comisie care te anchetează este numită de cel care ţi-a făcut plângerea, este greu.

În momentul în care vorbeşti, indiferent de ton, automat ţi se va pune eticheta că eşti Gică contra sau ai nişte interese. Nici pe departe. Oamenii vor să fie ascultaţi, să se discute cu ei, să li se ia în considerare propunerile, problemele. Este o problemă generală, nu doar specifică instituţiei. Asta înseamnă că vorbeşti, să faci o critică constructivă”, a declarat dr. ing. George Țăranu.

Ediţie BZI LIVE de impact şi actualitate

Vineri, 2 aprilie 2021, la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE a fost programată o ediţie de impact şi actualitate! Invitat la un dialog despre proiecte inovative în construcţii şi realităţi din mediul academic politehnist este şef lucrări. dr. ing. George Țăranu, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii şi membru în Senatul de la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Alături de acesta au fost abordate teme ce ţin de proiectele pe care le derulează, activitatea profesională şi academică, modul ingenios în care şi-a realizat propria casă, munca cu studenţii, noi tendinţe în construcţii.

De asemenea, despre starea învăţământului superior tehnic din România, schimbările care trebuie făcute în educaţia naţională, probleme pe care le-a avut în interiorul TUIASI! Nu în ultimul rând, despre viziunea pe care o are în domeniul care activează, colaborările pe care le are, care trebuie să fie relaţia universităţilor cu mediul privat, importanta practicii şi a îmbinării teoriei cu experienţa efectivă a viitorilor ingineri constructori s-a mai dialogat alături de şef lucrări. dr. ing. George Taranu, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii şi senator al TUIASI.

De precizat că universitarul face parte din cadrul Departamentului de Mecanică Structurilor, este lider al Filialei Sindicale Construcţii şi Instalaţii a Sindicatului Salariaţilor (SSUT), membru în Consiliul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii. Aşadar, o emisiune BZI LIVE ce merită urmărită şi care va fi în atenţia majorităţii membrilor comunităţii politehniste ieşene! De menţionat ca şef lucrări. dr. ing. George Taranu a candidat la decanatul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii respectiv la poziţia de preşedinte al Senatului TUIASI.
Adauga un comentariu