Culinar

Briose cu ovaz – Cum se prepara

Publicat: 04 nov. 2019

Aceasta reteta de briose cu continut scazut de zahar este perfecta pentru un mic dejun rapid si extrem de satios. Contine fulgi de ovaz natural si banane, oferindu-va o multime de fibre intr-un dulce sanatos.

Ingrediente Briose cu ovaz:

5 cani de fulgi de ovaz (1250 g)
3-4 banane coapte, piure (625 g)
1 lingurita de sare (5 g)
2/3 cana de stafide (165 g)
2 2/3 cani de apa (580 ml)
¼ cana de ulei de nuca de cocos (60 ml)
2 lingurite de extract de vanilie (12 g)

Mod de preparare Briose cu ovaz:

Preincalziti cuptorul la 200C si pregatiti 25 de forme medii de briose. Combinati ingredientele uscate intr-un bol mare, amestecand bine. Intr-un alt bol, combinati ingredientele umede (inclusiv piureul de banane). Mixati apoi cele doua amestecuri folosind o lingura pana se obtine un aluat perfect neted.

Turnati acest amestec in tavite de briose si coaceti timp de 20 de minute sau pana cand un cutit introdus in centru iese curat. Lasati la racit si serviti apoi. Puteti adauga un varf de scortisoara in aluat pentru a adauga putina aroma. Rezultatul va fi delicios.



loading...

Adauga un comentariu