Culinar

Brioșe cu zmeură. Un desert pufos și aromat

Publicat: 12 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Brioșe cu zmeură. Un desert pufos și aromat
Brioșele cu zmeură sunt delicioase și ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă delicios și rafinat, putem pregăti rapid niște brioșe cu zmeură. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar este garantat. Gustoasele brioșe cu afine sunt ideale la mesele festive, dar pot fi pregătite și servite și dimineața alături de o cafea savuroasă sau ori de câte ori vrem să ne bucurăm de ceva dulce. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie un desert pufos și aromat.

Brioșe cu zmeură

Atunci când dorim să îi surprindem pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem face niște brioșe cu zmeură. Acestea sunt pe placul multora dintre noi și pot fi pregătite foarte ușor, după rețeta clasică. Brioșele sunt pufoase, au o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind perfecte și la zi de sărbătoare alături de alte deserturi aromate.

Pe lângă brioșele cu zmeură și iaurt, putem face și o delicioasă prăjitură cu banane. Aceasta este cremoasă, fină și extrem de gustoasă. Pentru iubitorii de deserturi aromate, care amintesc de vremea copilăriei și de rețetele bunicii, ideală este o prăjitură cu gutui caramelizate. De asemenea, în plin sezon de vară ne putem încânta papilele gustative cu o prăjitură cu cireșe și mascarpone.

Brioșele cu zmeură sunt adorate de cei mari și mici, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari și folosim un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasele brioșe cu zmeură vom avea nevoie de 250 g de făină, 2 lingurițe de praf de copt, sare, 100 g de zahăr pudră, 200 g de iaurt, 75 g de unt, 3 ouă și 125 g de zmeură.

Mai întâi se pregătește aluatul pufos pentru brioșe. Făina se amestecă împreună cu praful de copt, sarea și zahărul. Într-un vas separat se amestecă iaurtul cu untul topit și ouăle bătute spumă, apoi se toarnă amestecul obținut peste făină. Se amestecă din nou până când se obține un aluat cu o textură ușor lichidă, ca de chec. La final, se adaugă zmeura, spălată bine înainte și scursă de apă.

Într-o tavă specială pentru brioșe se toarnă aluatul și se distribuie uniform pentru a se umple fiecare formă de brioșă. Se pun brioșele la cuptor timp de 30 de minute, până când capătă o culoare aurie deasupra. Se poate verifica dacă aluatul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când sunt gata, se scot brioșele cu zmeură din tavă, se așază pe un grătar și se lasă la răcit.

Se pudrează fiecare brioșă cu puțin zahăr vanilat și se servește ca atare sau împreună cu o cafea aromată sau un ceai gustos. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Brioșele cu zmeură sunt delicioase și ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest desert poate fi făcut și la mesele festive, alături de alte bucate alese. Când vine vorba de savuroasele brioșele, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Adauga un comentariu