Culinar

Prăjitură cu gutui caramelizate, un desert irezistibil. Rețeta cu care vei pregăti acasă o prăjitură gustoasă și rafinată

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu gutui caramelizate un desert irezistibil. Rețeta cu care vei pregăti acasă o prăjitură gustoasă și rafinată
Prăjitura cu gutui caramelizate este delicioasă, are un aspect deosebit și este ideală la mesele festive.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, ideală este savuroasa prăjitură cu gutui caramelizate, un desert irezistibil. Această prăjitură este aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit. Iată rețeta cu care vei pregăti acasă o prăjitură gustoasă și rafinată.

Prăjitură cu gutui caramelizate, gustoasă și aromată

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta bunicii, ideală este prăjitura cu gutui caramelizate. Aceasta este pe placul multora dintre noi și poate fi pregătită acasă foarte ușor.

În plin sezon de toamnă, preparatele culinare cu gutui sunt nelipsite de la masă. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros și aromat, putem face o prăjitură cu gutui caramelizate. Cu siguranță acest deliciu va fi apreciat de toți cei de la masă.

Pe lângă această prăjitură delicioasă, putem face și niște papanași la cuptor, pufoși, gustoși și aromați. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert tradițional irezistibil.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem pregăti și niște faguri moi după rețeta bunicii. Aceștia sunt ușor de făcut și pe placul celor mici. Fagurii delicioși cu dulceață de casă pot fi serviți și dimineața împreună cu o cafea aromată.

Prăjitura cu gutui caramelizate este rafinată, gustoasă și aromată. Aceasta poate fi pregătită la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert savuros.

Rețeta unui desert de casă rafinat

Pentru a pregăti acasă o prăjitură cu gutui caramelizate vom avea nevoie de 2-3 gutui bine coapte, 200 g de făină albă, 150 g de zahăr, 3 ouă, 1 jumătate de pliculeț de praf de copt, coajă rasă de la o lămâie, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, 1 linguriță de scorțișoară și 1 cubuleț de unt.

Mai întâi se pregătesc gutuile pentru savuroasa prăjitură. Acestea se spală bine și se taie în cubulețe potrivite. Într-o tigaie se pune untul împreună cu zahărul și se caramelizează până capătă o culoarea aurie. Peste acest amestec se pun gutuile tăiate cuburi mici împreună cu o linguriță de scorțișoară. Se lasă la foc mediu până când gutuile se înmoaie ușor. Când compoziția cu gutui caramelizate este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Într-un vas mare se bat 3 ouă împreună cu zahărul. Se adaugă după aceea uleiul, coaja rasă de la o lămâie, făina și praful de copt. Se amestecă foarte bine ingredientele până când se obține o compoziție omogenă. Peste acest amestec se pun gutuile caramelizate. Se amestecă din nou cu ajutorul unei spatule pentru ca bucățile de gutui caramelizate să se integreze în compoziție.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei. Compoziția de prăjitură cu gutui caramelizate se toarnă în tavă și se uniformizează. Se pune tava la cuptor timp de 25-30 de minute. Se poate verifica dacă prăjitura este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se pudrează cu zahăr și scorțișoară și se lasă la răcit. Se taie felii gustoasa prăjitură pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert aromat, gustos și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu gutui caramelizate este delicioasă, are un aspect deosebit și este ideală la mesele festive. Acest desert este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu