Diete si regimuri

Broccoli, inamicul celulelor canceroase

Publicat: 07 aug. 2020
Broccoli, inamicul celulelor canceroase

Broccoli, inamicul celulelor canceroase. Astăzi, vedeta dietelor sănătoase, broccoli a rămas mult timp necunoscută în afara țărilor de origine, Grecia și sudul Italiei. „Abia la căsătoria Ecaterinei de Medici cu Henric al II-lea, la începutul secolului al XVI-lea, a apărut în Franța sub numele de sparanghel italian. Și în același mod, cu migranții, el a aterizat în Statele Unite, unde este în prezent una dintre cele mai populare legume verzi”, explică dr. Richard Béliveau în cartea sa „Alimentele anticancer”, potrivit Top Sante.

Broccoli, inamicul celulelor canceroase

Ca toate alimentele din familia Brassicaceae (varză, napi etc), numite anterior crucifere, broccoli conține fitochimice, glucozinolați care, sub acțiunea unei enzime (mirosinaza), sunt transformate în izotiocianati, molecule care împiedică cancerigenii să provoace deteriorarea celulelor. Numeroase studii au arătat că consumul regulat de broccoli poate scădea riscul de cancer colorectal, stomac, plămân, prostată și sân.

Deosebit de bogat în vitamina C (37 mg / 100 g de broccoli după gătit), ceea ce contribuie la formarea normală de colagen pentru a asigura funcționarea corectă a vaselor de sânge, are un rol important in sănătatea cardiovasculară: consumă cel puțin 5 porții pe săptămână. Datorită sulforafanului pe care îl conține, are grijă de articulațiile noastre, deoarece acest compus cu sulf blochează enzimele la originea uzurii cartilajului și încetinește procesul inflamator. Rețineți că acest compus cu sulf este eficient și împotriva ulcerelor gastrice, deoarece distruge Helicobacter pylori, o bacterie care provoacă multe ulcerații.

O sursă excelentă de vitamina B9 (folat), ar trebui să ocupe un loc proeminent în dieta femeilor la vârstă fertilă sau însărcinate, deoarece această vitamină asigură dezvoltarea corespunzătoare a fătului în sarcina timpurie. Foliți cu adevărat interesanți, deoarece contribuie și la sinteza aminoacizilor și la formarea normală a sângelui. În cele din urmă, susțin întregul sistem imunitar și reduc oboseala.

O armă anticanceroasă

Fitochimicele sale, glucozinolații, și-au demonstrat puterea în reducerea riscului de a dezvolta mai multe tipuri de cancer.

Vitamina C, a cărei contribuție este importantă când este crudă, o face un aliat împotriva bolilor cardiovasculare și sprijinirea sistemului imunitar.

Folatul său este esențial pentru sănătatea bună a fătului în sarcina timpurie.

Adauga un comentariu