Actualitate

Bucureşti a intrat în scenariul galben, după ce rata de infectare a depăşit 2 la mie. Ministrul Sorin Cîmpeanu, prima reacţie

Publicat: 17 sept. 2021
Sorin Cîmpeanu cu un panou albastru în spate
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, primele declarații după ce Capitala a depășit rata de infectare de 2 la mie

Rata de incidență în București este, vineri, de 2,05 la mie. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că numărul infectărilor din ultimele zile nu este din cauza redeschiderii școlilor cu prezență fizică.

„Sunt infectările rezultate în urma unor activități, nu în școală. Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generată de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea obligatorie a profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu susține vaccinarea obligatorie a profesorilor din România, ipoteză pusă pe masă de consilierul premierului, Nelu Tătaru.

„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine ca ministru al Educației. Îndemnul e una, vaccinarea obligatorie e alta. Hotărârea CNSU nu reglementează funcționarea școlilor, ci reglementează o serie de activități pentru care se face o distincție de la 3 la 6 la mie. Este înțeleasă nevoia de testare. O să vedem în ce măsură va fi acoperită dintr-o sursă sau alta, dar ea e necesară”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu