Lifestyle

Bucuria de fi mama – 10 citate celebre care suprind esența maternității

Publicat: 19 feb. 2021
Bucuria de fi mama 10 citate celebre care suprind esența maternității

Bucuria de a fi mamă este un sentiment care nu poate fi comparat cu niciun alt sentiment, indiferent de motivul inițial al deciziei de a avea un copil. Această vă va fi alături pe tot parcursul vieții, despre care nu știați nimic înainte de nașterea copilului. Din cauta aceasta, pe internet au aparut o gramada de citate despre bucuria de a fi mama.

Multe femei nici nu trebuie să se gândească la ce este bucuria maternității. Acest lucru este clar pentru noi la un anumit nivel genetic. Mai devreme sau mai târziu, orice femeie își dorește o familie.

Bucuria de fi mama – citate celebre și emoționante

Pe internet sunt o mulțime de citate, cele mai emotionante sunt acelea despre părinți, în special mama. A fi mamă înseamnă a da viață unei noi persoane, unui bebeluș neajutorat. Apoi trebuie să păstrezi această viață de amenințările lumii până când persoană mică devine mare și puternică.

Bucuria de a fi mamă înseamnă a învăța un copil să trăiască în această lume, evitând pericolele și amenințările acesteia.

 1. “Mama este primul tău prieten, cel mai bun prieten și prietenul tău pe vecie.” – anonim;
 2. “Când te uiți la mama ta, te uiți la cea mai pură dragoste pe care o s-o știi” – Charley Benetto;
 3. “Mama este că lipiciul. Chiar dacă nu o vezi, ea v-a ține familia unită” – Susan Gale, scriitoare
 4. “Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimilor copiilor ei” – William Makepeace Thackeray, scriitor;
 5. “Dumnezeu nu poate fi pretutindeni, așa că a creat mamele” citat provenit din cultură ebraică;
 6. “Când ești mama, nu ești niciodată cu adevărat singură în gândurile tale. O mamă trebuie întotdeauna să se gândească de 2 ori: o dată pentru ea și o dată pentru copilul ei.” – Sophia Loren, actrița;
 7. “Mama mea este superbă. Pentru mine, ea este perfecțiunea.” – Michael Jackson;
 8. “Mama mea este un miracol care merge” —Leonardo DiCaprio;
 9. “Mama înțelege cea ce copilul nu zice” – proverb evreiesc;
 10. “Multe femei, dintr-un anumit motiv, cred că a avea un copil și a deveni mamă este unul și același lucru. Cu același succes poți spune că e același lucru să ai un pian mare și să fii pianist.”Sam Harris, scriitor.

Ziua mamei în România

În România, ziua mamei este sărbătorită în prima duminică a lunii mai, respectiv la 2 mai anul acesta, fiind legiferată în anul 2009 şi marcată începând din 2010. Cu toate acestea cei mai mulți români sărbătoresc Ziua mamei de 8 martie, dată la care sărbătorim Ziua femeiei.

Ziua mamei a devenit o sărbătoare foarte populară după apariția sa în America. Fondatoarea ei, Anna Maria Jarvis a inițiat această sărbătoare după moarte mamei sale, în anul 1905, care își dorea o zi a mamei. Totuși aceasta a regretat pasul făcut din cauza că Ziua mamei a devenit o zi din care au început să profite tot mai mult comercianți.

 

 

 

 

 

 

Tags:Adauga un comentariu