Consistente, săţioase, gustoase, cu carne, această budincă te va încălzi în serile reci de toamnă.Iar ceea ce rămâne e ideal pachetul de a doua zi. Încerci această reţetă pentru cina de diseară?
Ingrediente:
- 1 cutie macaroane
700 g carne tocată de curcan
1 ceapă
1 ardei roşu
1 conservă roşii cubuleţe în suc propriu
½ linguriţă oregano
3 linguri ulei
200 g mozzarella
50 g parmezan
1 crenguţă busuioc
sare
piper, după gust
ulei, pentru uns
Mod de preparare:
Pentru sos, cureţi ceapa şi ardeiul, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei 3-4 minute, apoi adaugi carnea tocată şi laşi pe foc 15 minute, amestecând ocazional. Răstorni roşiile, presari sare şi piper, după gust, oregano şi mai laşi să fiarbă, acoperit, până scade sosul.
Fierbi pastele conform indicaţiilor, iar când sunt gata le scurgi. Într-un vas cu pereţii înalţi, pui un strat de paste, unul de carne şi presari mozzarella rasă. Procedezi la fel până termini ingredientele şi închei cu un strat de macaroane. Coci în cuptorul încălzit în prealabil, 20 de minute, la 180 °C. Scoţi vasul din cuptor, presari parmezanul ras şi mai laşi în cuptor 5 minute.
Decorezi budinca de macaroane cu frunze de busuioc, iar în momentul servirii mai poţi presăra parmezan ras.