International

Bulgaria reintroduce restricțiile: Se închid barurile și discotecile!

Publicat: 10 iul. 2020
ALT=
Bulgaria reintroduce restricțiile: Se închid barurile și discotecile!

Bulgaria reintroduce restricțiile după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus. Astfel, barurile de noapte și discotecile se vor închide, iar restaurantele în aer liber vor folosi doar 50% din capacitatea lor. În plus, stadionele vor fi din nou fără spectatori. Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, potrivit duma.bg.

„Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători ai coronavirusului este în creștere și a trecut punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, dacă vom atinge acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum. Această analiză a arătat că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de creștere nouă”, a spus Kiril Ananiev.

Bulgaria reintroduce restricțiile: Cluburile de noapte, barurile și restaurante vor fi închise!

Ministrul Sănătății din Bulgaria susține că explozia de cazuri de COVID-19 din ultimele zile a determinat autoritățile să ia decizia închiderii cluburilor de noapte, barurile și restaurante vor fi închise. Dacă restaurantul este în aer liber, poate folosi 50% din capacitatea sa cu respectarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. Noile măsuri interzic, de asemenea, petrecirile de grup, cum ar fi nunțile sau petrecerile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior.

Premierul Borisov a declarat însă că dorește să înceapă astăzi o dezbatere cu experții despre activitatea în baruri și în cluburile de noapte, la care se va reconsidera decizia de închidere. Declarația premierului vine ca urmare a protestelor care au avut loc în Bulgaria, alimentate de președintele Radaev, după descinderea procurorilor chiar la sediul președinției.

La proteste nu au fost respectate măsuri de protecție și nici de distanțare fizică, iar premierul Boiko Borisov a reacționat dur.

„Care a fost sensul înăspririi măsurilor după ce mii de oameni au protestat aseară fără măști și fără distanță. Ieri am oprit discotecile, barurile și cluburile de noapte. Care este diferența dintre o discotecă și evenimentele de masă de aseară ale președintelui Radev, complet provocate de el? Vom deschide baruri și cluburi de noapte! De ce să distrug industria, președintele în calitate de cel mai înalt organism face asta?”, a declarat premierul Borisov, citat de duma.bg.

Restricții și proteste în Serbia

Mai mulți poliţişti şi protestatari au fost răniţi în manifestaţiile care au avut loc în faţa Parlamentului sârb. Proteste au avut loc și în apropierea primăriei din oraşul Novi Sad. Manifestațiile au început după ce autorităţile au anunțat că vor să reimpună carantina pe perioada weekend-urilor din cauza creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus, relatează BBC.

Naţionaliştii de extremă dreaptă au fost învinuiţi că au alimentat protestele şi teoriile conspiraţiei cu privire la pandemie. Preşedintele sârb Alexander Vucic a caracterizat protestele drept „cea mai brutală violenţă politică” din ultimii ani. Acesta le-a cerut manifestanților să renunțe la proteste spunând că există riscul creşterii infectărilor.

Serbia a înregistrat în ultimele zile o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus. Marţi a fost raportat cel mai mare număr de decese de până acum. Într-un mesaj televizat, Vucic a spus că au fost înregistrate 13 decese, că 120 de oameni sunt conectaţi la ventilatoare şi că 4.000 sunt trataţi în spitale.

Situaţia este alarmantă în Belgrad a mai spus Alexander Vucic, care a impus o interdicţie privind adunările mai mari de 5 persoane, dar şi una de circulaţie, începând cu ora 18.00, vineri seară, şi 05.00, luni dimineaţă.

Adauga un comentariu