WoW!

Busuioc – beneficii anti diabet și tensiune.

Publicat: 01 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Busuioc - beneficii anti diabet și tensiune.

Busuiocul, „cea mai veche plantă”, aşa cum mai este numită, este una dintre cele mai versatile, aromate şi apreciate plante atât în bucătărie dar şi în medicină naturistă. Busuiocul. Iată câteva dintre benefiicle absolut uimitoare pe care le are această plantă. Tu le ştii?

Busuiocul este un puternic anti-inflamator datorită uleiurilor esenţiale: Eugenol, citronelol, linalool, citral, limonena şi terpineol, sunt doar câteva dintre uleiurile din busuioc. Efectul inhibator de enzime al eugenolului poate ajuta în cazul artritei reumatoide sau al afecţiunilor inflamatorii ale colonului.

Protejează ADN-ul

Orientinul şi viceninarinul sunt doi flavonoizi hidrosolubili din busuioc, care ajuta celulele albe sanguine să protejeze structurile celulare şi cromozomii de radiaţii, ca şi de deteriorările bazate pe oxigen.

Busuiocul favorizează sănătatea cardiovasculară

Nivelul înalt de magneziu ajuta muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze, îmbunătăţind fluxul sanguin. Exerciţiul fizic este doar o parte a sănătăţii cardiovasculare; şi nutriţia este crucială. Busuiocul este originar din Asia şi India tropicală; a fost cultivat acolo pentru mai mult de 5000 de ani. Numele vine de la grecescul basileus, care înseamnă rege. Consemnări străvechi din 907 d. Ch. demonstrează existenta busuiocului dulce în regiunea Hunan a Chinei. A migrat către vest că planta întreagă, deoarece poate fi cultivat cu uşurinţă la interior, ferit de expunerea la îngheţ. Astăzi busuiocul nu este utilizat doar pentru condimentare, ci şi în parfumerie, tămâie şi remedii naturale.

Adauga un comentariu