Local

Ca la noi, la Iași, la nimeni! Iată cum sunt nevoiți să călătorească ieșenii – VIDEO

Publicat: 21 oct. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Ca la noi la Iași la nimeni Iată cum sunt nevoiți să călătorească ieșenii - VIDEO
Condițiile în care călătoresc ieșenii

În mediul online a fost semnalat un incident extrem de bizar la Iași. Momentan nu se cunosc cauzele exacte pentru care a fost spartă ușa autobuzului, dar cel mai probabil acesta a fost supraaglomerat.

@stefanlupu37 #fyp #iasi #romania #babenebune😂😂😂 ♬ sunet original – Stefan Lupu791

Din postările apărute pe rețelele de socializare se poate vedea cum nu mai ai loc nici să arunci un ac, darămite să-l găsești.

Sursa foto RADAR IASI
Comentarii
  • Aceasta este politica acestui individ arogant Chirica. Nu a facut o parcare la fiecare capat de linie CTP, a obstructionat strazi intregi, a facut haos cu traficul din oras. Disperat sa mascheze pierderile anuale ale CTP-ului, a inglodat iesenii in datorii cu niste obosite de tramvaie SH, apoi a facut imprumuturi pe zeci de ani pentru altele noi si nu are o strategie coerenta. Acest individ nu mai avea ce cauta in Primaria Iasi de foarte mult timp, dar pseudonimii magistraturii iesene, ii tin dosarele la sertar, tergiversand intentionat dosarele.

  • Sa vedem cifrele : Economic Viability of Electric Public Busses: Regional Perspective (aparut in Procedia Engineering nr. 134 ) :
    1) Investitii:
    Autobuz Diesel = 332493 EUR
    Autobuz electric = 550000 EUR + 369208 battery replacement
    2) Anuitati
    Autobuz Diesel = 109626 EUR
    Autobuz electric = 146121 EUR
    3) Costuri unitare:
    Autobuz Diesel = 1.1 EUR/km
    Autobuz electric = 1.42 EUR/km
    E clar ca autobuzele electrice au un prag de rentabilitate sub cele cu motor Diesel. Si atunci, de ce le-au cumparat? De ce aceasta risipa din banul public?

Adauga un comentariu