International

Cabinetul lui Zelenski, lovit de un uriaș scandal de corupție. Îmbogăţire ilegală în valoare de aproape 400.000 de dolari

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Cabinetul lui Zelenski lovit de un uriaș scandal de corupție. Îmbogăţire ilegală în valoare de aproape 400.000 de dolari
Cabinetul lui Zelenski, lovit de un uriaș scandal de corupție. Îmbogăţire ilegală în valoare de aproape 400.000 de dolari

Serviciul anticorupţie din Ucraina l-a acuzat miercuri pe fostul şef adjunct al cancelariei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de îmbogăţire ilegală în valoare de aproape 400.000 de dolari, un caz apărut în plină invazie rusă în ţară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

De la începutul campaniei militare a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, au ieşit la iveală o serie de cazuri de corupţie la scară mare în ţară, inclusiv în cadrul forţelor armate şi al structurilor guvernamentale.

Cabinetul lui Zelenski, lovit de un uriaș scandal de corupție

Conform Biroului ucrainean anticorupţie, acest fost responsabil din cadrul preşedinţiei de la Kiev, identificat de media ca fiind Andrii Smirnov, este acuzat că a achiziţionat bunuri imobiliare şi vehicule cu fonduri a căror origine este neclară.

„Este vorba de două autoturisme Mercedes-Benz şi Volkswagen, două motociclete Honda şi BMW, trei locuri de parcare în Kiev, un apartament în Liov (Lviv) şi un teren în Transcarpatia”, a precizat organismul de combatere a corupţiei, care l-a acuzat pe fostul înalt oficial că a transferat cea mai mare parte a acestor bunuri în proprietatea fratelui său, „păstrându-şi în acelaşi timp dreptul de a dispune de ele în întregime”.

Smirnov, care a fost concediat în martie, riscă până la zece ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Scandaluri pe bandă rulantă

Ucraina, care s-a confruntat cu probleme grave de corupţie chiar înainte de invazia rusă, s-a angajat să îşi intensifice eforturile de combatere a acestui flagel pentru a-şi susţine ambiţia de a adera la Uniunea Europeană şi a linişti donatorii occidentali.La începutul lunii mai, ministrul ucrainean al agriculturii, Mikola Solski, a demisionat după ce a fost acuzat de însuşirea unor terenuri aflate în proprietatea statului.

În 2023, ministrul apărării, Oleksii Reznikov, a fost nevoit să se retragă din funcţie pe fondul unor scandaluri legate de deturnarea de fonduri în armată pentru achiziţionarea de muniţie şi diverse echipamente pentru soldaţi.

Comentarii
  • Pai… Zelenska face shopiñg de 1 milion de dolari , 40.000 euro in Franta in vreme de razboi, zelenski si- a cumparat vila de 4 milioane euro in Versilia si alta vila 2 milioane euro in Lucca, se traieste foarte bine in Ucraina in vreme de razboi iar tarile Ue care au ajutat financiar si militar Ucraina sunt in recesiune ,in prag de faliment. In vreme de razboi coruptii ucrainieni fura miliarde de euro de la Ue si Ursula dictatoarea da 50 miliarde euro la Ucraina fara sa existe niciun control pentru toti banii dati ucrainei. Se traieste bine in timpul razboiului in Ucraina , in lux iar tarile Ue dezastru financiar, faliment. Pana cand continua aceasta mizerie?

  • Ce așteptări aveți? Mai mult război, mai mulți bani pentru cei de la putere din Ucraina. Fraierii stau si îl ling pe Zele, in timp ce cabinetul lui (inclusiv el) se îmbogățesc din ajutoarele occidentale 24 din 24. Iar daca sunt arme, nu-i problema, le vând si pe alea, prin Africa. La PULIVARA vor intra in UE! Apropo Zele nu mai este un președinte legitim, este un președinte expirat. Îl mai vrea ucrainenii lui sau s-a legat singur cu lanțuri de tron ca sanki e război si nu se fac alegeri? Marș!

  • Criminalul imputit de Muyelensky, sluga criminalilor americani e aparatorul coruptiei si criminalior ordinari de nazisti ucraineni spurcati!

  • Un mizilic pe care Zelica nici nu s-a obosit sa-l ia, asa cum Iohannis nu s-ar apleca pentru o moneda de 10 bani.

  • Zelenski se apleaca cu respect la sute milioane de dolari si euro pe care i- a primit si furat nu la cativa euro acolo 400 mii, un fleac pentru zelenski.

Adauga un comentariu