Actualitate

Cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital Covid-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile

Publicat: 27 sept. 2021
o persoană ține în mână un telefon unde este ilustrat certficatul digital covid-19
În România, certificatul digital a intrat în vigoare de la 1 iulie. Acesta permite o abordare unitară la nivel european

Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.

După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important îl dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății

Comentarii
  • Bravo, in sfarsit se face ceva cu „vracii” astia. Certificatul Covid accepta oricare din variantele: vaccinare, anticorpi sau test covid. Ai de ales in functie de propriile pareri. Vaccinarea este gratuita.

  • Ah, asa mai jubilati cand va convine… IDIOTILOR! Pe cei vaccinati nu-i verifica nimeni si pot transmite boala foarte usor! Ingrijiv-ar numai Covidati, CRETINILOR!

  • Nu inteleg de ce medicii refuza vaccinul. Nu cred in evolutie, nu cred in stiinta, nu cred in vaccin. Atunci de ce avem nevoie de ei, sa ne tratam fiecare acasa, dupa leacuri babesti, si ei la lopata!

  • Stiu ei ce stiu, nu pot vorbi liber deoarece li se ia licenta si au clauze de confidentialitate, ei sunt primii oameni ce intra in contact cu cazurile de efecte adverse, ca efectele si procentul nu este facut public este alta poveste. Exista oameni pentru care banii tin loc si de si Dumnezeu si mama si tata SI sunt oameni ce nu pot fi cumparati, oameni cu suflet cu constiinta si cu Dumnezeu in ei. Iar scursurile nu se opresc doar la sistemul medical, omenirea sa cam divizat, se alege graul de neghina. Sanatate multa va doresc si multa rabdare ca o sa avem nevoie de ea.

  • @Dan La internare de ce discrimineaza daca te-ai vaccinat sau nu. De ce impun teste daca esti purtator sau nu? Noi pacientii sa fim oile care se vaccineaza, insa ei nu? Ei sa isi i-a masuri de precautie, sa se fereasca de bolnavi, insa ei sa nu se vaccineze pe motiv ca vaccinul provoaca reactii advere si nu e 100% sigur?

Adauga un comentariu