Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cafeaua și guta au legătura nebănuită. Puțini sunt cei care cunosc efectele băuturii consumate de milioane de oameni

Cafeaua și guta au legătura nebănuită. Puțini sunt cei care cunosc efectele băuturii consumate de milioane de oameni

08 feb. 2022, 13:55, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Cafeaua și guta sunt într-o strânsă legătură, iar bătrânii sunt de părere că această afecțiune este tratată de cafea. Băutura cu care ne începem dimineața are efect salvator în durerea provocată de crizele de gută, susțin aceștia.

Este dovedit faptul că un consum regulat de cafea îmbunătățește sistemul circulator, digestiv, scade colesterolul în exces și reglează nivelul de acid uric din organism.  

cana cu cafea prezentata in boabe de cafea

Boabele de cafea sunt o sursă bogată de antioxidanți care ajută corpul la o funcționare corectă și eficientă influențând metabolismul

Cafeaua și guta, beneficiile de care nimeni nu știa

Consumul de cafea neagră este doza zilnică de sănătate, reduce nivelul acidului uric în exces ce provoacă guta și crizele dureroase ale acestei boli. Această afecțiune este ușor de localizat, fiind o formă comună de artrită cronică, în care zona afectată este inflamată, foarte sensibilă la atingere și care provoacă o durere puternică, mai ales pe timpul nopții. Se întâlnește frecvent la picior, la genunchi sau cot, iar bărbații sunt mai predispuși să sufere de această boală. 

Principala cauză a apariției gutei este acumularea de acid uric în exces între cartilaje. Consumul de bere, de exemplu, sporește apariția gutei și provoacă dureri insuportabile

grafica picior afectat de guta

Este dovedit faptul că un consum regulat de cafea îmbunătățește sistemul circulator, digestiv, scade colesterolul în exces și reglează nivelul de acid uric din organism

Leacurile care ne pot scăpa definitiv de gută sunt pe bază de plante naturiste precum amestecul din scoarță de salcie, mugurii de plop, brusturele, urzica, trifoiul și frunze de mesteacăn. Acestea se mixează bine și se lasă peste noapte la macerat, iar sucul rezultat se dizolvă în 1 L de apă. Se consumă dimineața, pe stomacul gol și ajută la calmarea durerilor provocate de gută. 

Specialiștii au dovedit că boabele de cafea au proprietăți și efecte cu adevărat miraculoase. Consum acestora reduce riscul de anxietate și depresie, iar două cafele pe zi sunt doza de sănătate și vitalitate, un adevărat tratament în combaterea crizelor de gută. Cafeaua inhibă pofta de mâncare și dizolvă acidul uric în exces ce provoacă această formă de artrită. 

picior afectat de guta

Cafeaua și guta sunt într-o strânsă legătură, iar bătrânii sunt de părere că această afecțiune este tratată de cafea

Beneficii pe care le are cafeaua

Cofeina are un efect de stimulare al sistemului nervos, crește vigilența și atenția. Totodată, consumul a două cafele pe zi pentru o sănătate perfectă. Boabele de cafea sunt o sursă bogată de antioxidanți care ajută corpul la o funcționare corectă și eficientă influențând metabolismul.

O serie de afecțiuni precum aciditatea gastrică, discomfort abdominal, greața sau balonarea sunt tratate de consumul de cofeină. Consumu zilnic de cofeină crește memoria pe termen lung și poate preveni declinul cognitiv, ca de exemplu, boala Parkinson sau Alzheimer. 

ceasca de cafea prezentata langa un cas de boabe de cafea

Această afecțiune este ușor de localizat, fiind o formă comună de artrită cronică, în care zona afectată este inflamată, foarte sensibilă la atingere și care provoacă o durere puternică, mai ales pe timpul nopții

Cafeaua reduce anumite tipuri de cancer. Bărbații care consuma cafea au un risc mai scăzut de a dezvolta cancerul de prostată, iar la femei previne cancerul de sân, renal sau de colon. Consumul regulat de cafea reduce riscul de apariție de diabeti zaharat, stimulează secreția de insulină și ajută celulele să asimileze hormonul. 

Cofeina este extrem de sănătoasă pentru sistemul cardiovascular, împiedică apariția hipertensiunii, trombozei, infarctului sau al insuficienței cardiace. Din studiile cercetătorilor, boabele de cafea sunt un stimulator pentru energie și performanță sportivă. Înainte de a începe antrenamentul, se poate consuma cafea, nu deshidratează, mărește intensitatea de efort al mișcărilor și stimulează musculatura pe toată perioada exercițiilor fizice. Combate oboseala fizică și febra musculară. 

Medicii recomandă consumul de cofeină în cazul durerilor provocate de artrită, astfel, cafeaua și guta se află într-o strânsă legătură de prevenire și combatere a acestei afecțiuni. 

 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *