WoW!

Călcâie crăpate. Cum le tratezi eficient. Metode de la dermatolog

Publicat: 28 apr. 2020

Aveţi călcâie crăpate, îngroşate, cu aspect inestetic şi dureroase? Tratamentul natural este recomandat în sensul că ne putem prepara acasă creme şi unguente din ingrediente naturale, mai ieftine şi de multe ori mult mai eficiente decât cele din comerţ (pentru care plătim extra şi ambalaj, publicitate, taxa de raft).

Călcâiele îngroşate, albicioase şi cu fisuri dureroase reprezintă o problemă estetică dar şi de sănătate. Călcâiele crăpate, cunoscute şi sub denumirea de fisuri la nivelul pielii călcâiului, sunt o sursă de disconfort continuu, pentru care trebuie să aplicăm un tratament eficient căci problema nu va trece de la sine!

Alegeţi variante de tratament cu produse 100% naturale

Există mai multe moduri de declanşare a acestei probleme şi de aceea aproape oricine este vulnerabil. Printre cauzele călcâielor crăpate putem menţiona aerul uscat, carentele de vitamine sau minerale, insuficientă hidratare, neglijarea ritualului de îngrijire a picioarelor de două ori pe săptămână, o dietă nesănătoasă, înaintarea în vârstă, statul în picioare prelungit pe o suprafaţă dură, şosetele sintetice, încălţămintea din material sintetic şi purtarea frecvenţă a sandalelor sau a pantofilor inconfortabili.

Afecţiuni precum eczema, psoriazisul, pielea îngroşată şi chiar sângerânda cauzată de bătături, diabetul şi bolile tiroidiene pot fi afecţiuni grave pentru care este recomandat sfatul medicului specialist.

Dacă aveţi călcâiele crăpate iar pielea dumneavoastră este uscată şi se decojeşte, probabil ştiţi deja că vă confruntaţi cu o problemă pe cât de inconfortabilă, pe atât de dificil de rezolvat.

Mâncărimea şi aspectul neplăcut ne impun să găsim un tratament eficient, funcţional. Folosirea unor soluţii naturale s-a dovedit a fi o cale eficientă şi sigură pentru a atenua şi trata problema călcâielor crăpate.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos extravirgin este un remediu excelent pentru picioare uscate şi crăpate. Ajută la hidratarea lor şi totodată lupta împotriva infecţiilor cauzate de ciuperci şi bacterii datorită proprietăţilor sale antifungice şi antimicrobiene.

Cum procedăm pentru tratamentul natural al călcâielor crăpate cu ulei de cocos?

  • Înainte de culcare, înmuiaţi-vă picioarele în apă caldă şi frecaţi-le cu un burete;
  • Uscaţi picioarele complet şi apoi aplicaţi pe ele ulei de cocos într-un strat generos;
  • Purtaţi o pereche de şosete curate, din bumbac, pe timpul nopţii. Pentru un efect intensificat puteţi pune o pungă subţire curata şi de unică folosinţă peste şoseta din bumbac.
  • Repetaţi ritualul timp de câteva zile până ce veţi fi mulţumiţi de rezultate.

Mierea de albine amestecată cu suc de lămâie

Tratamentul cu miere pentru călcâie crăpate este unul dintre cele mai populare remedii datorită eficienţei şi capacităţii sale de a întreţine o piele fină şi sănătoasă. Mierea ajuta la hidratarea pielii, având în acelaşi timp şi proprietăţi antibacteriene.

Amestecaţi mierea cu sucul de la una sau două lamai şi aplicaţi mierea direct pe pielea crăpată a călcâielor, urmând ca, pentru câteva ore, să purtaţi o pereche de şosete. Pentru un efect intensificat puteţi pune o pungă subţire curata şi de unică folosinţă peste şoseta din bumbac.

Sucul de lămâie se foloseşte în cadrul multor reţete de remedii naturale datorită nivelului de aciditate ridicat. Poate face pielea vizibil mai fină şi poate trata călcâiele crăpate. Pe deasupra, mirosul de citrice poate fi chiar foarte plăcut şi cu un efect terapeutic.

Majoritatea remediilor recomandate aici prevăd ca picioarele să fie uscate masând uşor. Această acţiune se potriveşte pielii uscate, din moment ce frecarea zonei cu un prosop poate genera iritaţii, sabotând astfel tratamentul.

Aloe vera

Puteţi aplica gel proaspăt de aloe vera după ce v-aţi înmuiat picioarele în apă călduţă. Purtaţi şosete timp de câteva ore după acesta operaţiune sau, mai bine, realizaţi-o înainte de culcare.

Apa de trandafiri şi glicerina

Combinaţia glicerina cu apa de trandafiri reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente realizate în casă pentru călcâiele crăpate. Glicerina face pielea mai fină, tocmai de aceea este des întâlnită în componenţa multor produse cosmetice. Apa de trandafiri conţine vitaminele A, B3, C, D şi E, având totodată proprietăţi antioxidante, antiseptice şi antiinflamatorii.

Amestecaţi bine cantităţi egale din cele două ingrediente şi aplicaţi pe călcâie şi picioare, masând bine, zilnic, înainte de culcare.

Ceară cu parafină

Dacă afecţiunea călcâielor este gravă şi dureroasă, un tratament cu ceară cu parafina vă poate alina durerile rapid. Aceasta funcţionează ca un emolient natural care vă va face pielea foarte fină. Topiţi o bucată de ceară cu parafina la bain-marie şi adăugaţi două linguri de ulei de cocos.

Amestecaţi bine şi lăsaţi la răcit până ce se formează o crustă fină deasupra compoziţiei. Cufundaţi-vă picioarele în amestecul realizat timp de 5-10 secunde, apoi repetaţi acţiunea. Faceţi acest lucru de câteva ori sau până când aveţi câteva straturi de ceară pe piele.

Înfăşuraţi picioarele în folie de plastic (sau punga curata de unică folosinţă) şi lăsaţi-le aşa timp de 15 – 30 de minute. După scurgerea timpului de aşteptare, îndepărtaţi folia de plastic odată cu ceară de pe pielea dumneavoastră.

Repetaţi tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână. Asiguraţi-vă că amestecul de ceară cu parafina nu este foarte fierbinte în momentul contactului cu pielea. Nu utilizaţi acest tratament dacă sunteţi diabetic sau aveţi circulaţie sangvină deficitară.

Atenţie! Dacă încep să sângereze crăpăturile aplicaţi un antiseptic pentru a preveni infecţia şi, dacă este necesar, pansaţi zona. Purtaţi încălţăminte şi şosete de bună calitate.

Beţi cât mai multă apă pentru hidratarea corpului şi pielii. În unele cazuri, purtarea în interiorul încălţămintei a pernuţelor de silicon pentru calcai poate fi de folos. Pernuţele din silicon pot ajuta la păstrarea umidităţii la un nivel optim şi au o aderentă bună în interiorul încălţărilor.

Unt de Cacao

Untul de cacao este recomandat nu numai în gastronomie ci şi în cosmetică şi înfrumuseţare, pentru că repara şi hidratează profund. Untul de cacao este un produs obţinut exclusiv prin presarea boabelor de cacao bio curăţate, decojite şi prăjite, dezodorizat succesiv.

Folosit regulat, untul de cacao face ca pielea să capete o textură catifelată. Acesta este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, menţinerea ph-ului, eliminarea roşeţei şi calmarea iritaţiilor, chiar a eczemelor şi dermatitei.

Ajută la tratamentul călcâielor crăpate datorită abilităţii sale de a păstra apă chiar şi în straturile cele mai adânci ale pielii. Aplicat constant pe călcâie, coate şi genunchi, untul de cacao reface ţesuturile epidermei afectate de lipsa hidratării.

Untul de cacao nu este o descoperire recentă, ci dimpotrivă este un produs cosmetic apreciat încă din timpuri străvechi: în Africa era folosit pentru o proteja pielea de razele solare extrem de puternice şi de vânt.

Unt de shea

Untul de shea este deosebit de folositor pentru pielea uscată, matura, ridata sau iritată. Pielea crăpată a cacaielor şi a tălpilor poate fi tratată cu unt de shea. Untul de shea are un aspect solid, dar se înmoaie foarte repede dacă îl frecaţi pe piele.

Cunoscut şi sub numele de unt de Karite, untul de shea are un conţinut bogat în acizi graşi, vitaminele A, E, F, K şi minerale, este nutritiv şi intens hidratant. Este ideal şi pentru fata, buze, păr sau tratamentul vergeturilor.

Puteţi amesteca ingredientele între ele pentru maximum de hidratare şi efect reparator: unt de shea cu ulei de cocos, miere cu ulei de cocos şi aloe vera, unt de cacao cu glicerina.

Nu este un secret că a avea călcâiele reprezinta o experienţă total neplăcută. Femeile care îşi expun picioarele vâră sunt stânjenite de această problemă. Aplicând cu perseverenţă şi răbdare tratamentele naturale menţionate mai sus, veţi reuşi să vedeţi, într-un final, rezultate bune în cazul călcâielor crăpate.

Puteţi sta liniştiţi ştiind că ingredientele sunt complet naturale şi sigure chiar şi pentru cea mai sensibilă piele. Încercaţi unul dintre aceste remedii naturale şi puteţi spune „adio” problemei călcâielor uscate şi crăpate!

Adauga un comentariu