National

Călin Popescu Tăriceanu avertizează. “O ţară în ruină, cu un şomaj la cer”

Publicat: 06 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu avertizează. O ţară în ruină cu un şomaj la cer
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu avertizează cu privire le efectele pandemiei de coronavirus din țara noastră. Într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, Tariceanu susține că toți românii trebuie testați și că România se întreaptă spre o criză economică greu de gestionat.

Fostul prim-ministru al României crede că decizia luată de guvernul Iohannis-Orban de a închide orașele nu are nicio o logică.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează!

Tariceanu crede că închiderea unor orașe fară testarea în masa a populației nu are nicio logică.

„În lipsă de idei şi credibilitate, guvernul Iohannis-Orban închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Închiderea/carantinarea unei localităţi are sens dacă ea este însoţită de o testare a tuturor celor închişi. Închiderea fără testare nu este decât o condamnare a tuturor celor izolaţi.

Ce şansă au cei sănătoşi să scape de infectare dacă sunt închişi de-a valma cu cei infectaţi, dar care nu ştiu că sunt purtători de virus? Finalul unei carantinări este infectarea tuturor!!! Adică un fel de selecţie naturală, gen scapă cine poate! Şi dacă nu fac teste, de unde ştiu că virusul a murit??? Deci este total greşit!”, susţine Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Românii trebuie testați în masa

Fostul prim-ministru al României a mai adăugat faptul că țara noastră se îndreaptă spre o criză economică şi socială.

 „Tema închiderii totale a ţării, soluţie pe care guvernanţii o pregătesc după ce îşi văd sacii în căruţă pe 6 decembrie, este drumul sigur spre o criză economică şi socială din care va fi foarte dificil să ieşim.

Chiar dacă ne închid în decembrie, când tradiţional activitatea este mai redusă, ce vom găsi peste 30 de zile, când lockdown-ul se va termina? O ţară în ruină, cu un şomaj la cer, cu un învăţământ în haos şi cu oameni înfometaţi, gata să dea în cap pentru o coajă de pâine! Îşi asumă Iohannis şi Orban acest viitor sumbru? Soluţia există şi ea este un Program Naţional de Testare.

Toţi românii trebuie testaţi pentru a avea, în sfârşit, un moment „zero” al acestei lupte cu coronavirusul. Şi abia de atunci vedem care sunt persoanele sau, după caz, chiar comunităţi care trebuie izolate. Dar nu izolăm şi nu închidem după ureche comunităţi sau şcoli!

Dacă Iohannis şi Orban nu sunt capabili că din cele 110 miliarde de lei pe care le-au împrumutat să facă o testare naţională, atunci trebuie să plece că să vină cineva care poate!”, a concluzionat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu crede că guvernanții plănuiesc din nou închiderea totală după alegeri

Călin Popescu Tăriceanu susține că guvernanţii plănuiesc închiderea ţării după alegerile parlamentare, motivând acest scenariu prin refuzul autorităţilor de a testa masiv populaţia pentru COVID-19.

„Înțeleg din ce în ce mai puțîn din așa-zisa strategie a guvernului Orban de luptă împotriva COVID-19! După ce au văzut că strategia cu izolarea și carantinarea nu produce efecte pozitive, nu înțeleg de ce nu se mișcă rapid în direcția testării masive și constante a populației.

Ideea asta că testele rapide nu sunt bune, că dau rateuri etc, toate sunt scuze pentru copii. Nu or fi perfecte, dar măsurile lor sunt? Soluția de a închide școli, fabrici și localități pentru că din 1.000 de oameni sunt 3 infectați, deci se aprinde becul la semaforul roșu, este o prostie. Măsurile de izolare trebuie luate pentru cei pozitivi, nu pentru cei sănătoși“, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu