National

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu sunt de acord cu izolarea și carantinarea masivă”

Publicat: 27 oct. 2020
Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu
Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, membru Pro România, declară că izolarea și carantinarea masivă, dar și închiderea unor sectoare întregi nu constituie o soluție din punctul său de vedere. El consideră că preocuparea oamenilor care își pierd locurile de muncă  se află pe același loc cu pandemia provocată de noul coronavirus, fiindcă ambele produc multă îngrijorare.

„Am primit foarte multe comentarii sau chiar critici că de ce țin partea celor din HORECA în lupta lor cu Guvernul, cum pot să uit că patronii din HORECA au încurajat și ajutat pe cei care protestau împotriva Guvernului din care și noi făceam parte. Știți, povestea cu patronii care ofereau mâncare și cazare haștagiștilor, așa cum a rămas în memoria colectivă.

Am mai răspuns la câteva dintre comentarii, dar poate este bine să am o poziție mai clară.

Călin Popescu Tăriceanu: Dincolo de frica de infectare, cu toții mai avem o frică cel puțin la fel de mare – pierderea locului de muncă

Tăriceanu susține că frica de COVID-19 este asemănătoare cu frica oamenilor de a-și pierde locurile de muncă sau poate chiar mai mare.

„Trăim vremuri grele. Dincolo de frica de infectare cu toții mai avem o frică cel puțin la fel de mare că ne pierdem locul de muncă.

Eu cred că lupta pentru păstrarea locurilor de muncă este o luptă la fel de importantă ca și cea cu COVID-ul. De aceea nu sunt de acord cu izolarea și carantinarea masivă și nici cu închiderea unor sectoare întregi.”

Călin Popescu Tăriceanu: Nu omori o întreagă industrie pentru câteva cazuri COVID din HORECA

Membrul din Pro România subliniază că nimeni nu a putut demonstra că domeniul HoReCa este sursă de infectare cu noul coronavirus și că nu este posibil să distrugi o întreagă industrie, care dă de mâncare multor oameni, doar pentru depistarea a câtorva cazuri.

„HORECA dă de mâncare la sute de mii de români. Nimeni nu a putut arăta că restaurantele, cafenelele și micile afaceri au reprezentat focare de infecție. Și chiar dacă ar fi fost câteva cazuri, nu omori o întreagă industrie pentru câteva cazuri.

Deci, cred că dacă putem salva aceste locuri de muncă, supărarea pe ce s-a întâmplat în 2017 nu își mai are locul în aceste vremuri dificile. Acum este mai importantă solidaritatea și decizia de a trece împreună prin această criză sanitară”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, marţi, pe pagina de Facebook.

„Ce punem pe primul plan, organizarea alegerilor sau sănătatea oamenilor?“

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că cea mai înţeleaptă decizie, având în vedere situaţia alarmantă în care ne aflăm din cauza COVID-19, ar fi amânarea alegerilor parlamentare din decembrie.

„Vreau să discutăm cu realism despre ce se întâmplă în momentul de faţă. Au fost peste 4.000 de cazuri raportate. Aţi văzut specialiştii ce spun, că numărul îmbolnăvirilor va creşte exponenţial în perioada următoare. Organizăm alegerile sau nu? Nu pot să nu remarc că acest număr apare la 14 zile de la alegerile locale. E un vârf de îmbolnăviri, care e clar legat de organizarea alegerilor“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu