Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să îşi trimită copiii la şcoală: Sunt îngrijorat

Publicat: 20 aug. 2020
Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să îşi trimită copiii la şcoală
Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să îşi trimită copiii la şcoală

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să îşi trimită copiii la şcoală. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul şef al Senatului şi fost premier al României, susţine faptul că se alătură pe lista celor care au o reţinere atunci când iau în calcul aşa îşi trimită copiii la şcoală. Tariceanu crede că măsurile luate de Guvern nu inspira deloc încredere.

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să îşi trimită copilul la şcoală

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Călin Popescu Tăriceanu considera că măsurile luate de Guvern nu inspira încredere referitor la începerea anului şcolar. Acesta crede că este aproape imposibil să îi pună pe copii să poarte masca de protecţie timp de 5-6 ore pe zi.

”KLAUS IOHANNIS ȘI GENERAȚIA PIERDUTĂ

Sunt îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor. Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm.

Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni.” susţine Tariceanu

Trebuie să găsim soluţii ca să îi trimitem pe copii în siguranţă la şcoală

În continuarea postarii, Călin Popescu Tăriceanu considera că încă trebuiesc găsite soluţii pentru ca elevii să stea mai puţin la şcoală. Tariceanu considera că ar trebui scoase din programa şcolara anumite obiecte care sunt mai puţin importante. Decizia de scoatere a anumitor materii ar trebui să fie luată doar pe perioada pandemiei. În altă ordine de idei, şeful ALDE doreşte ca anumite materii să se poată preda prin intermediul televizorului, la postul naţional de televiziune. În viziunea lui, copiii au mai mult acces la tehnologia TV, decât la o tabletă sau internet:

” Revin la ideea de a găsi soluții care să țină copiii mai puțin în școală. Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală. Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele.

Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o “generație pierdută”. Sigur, nu din vina lor.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu