Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu vrea amânarea începerii anului școlar

Publicat: 07 sept. 2020
Călin Popescu Tăriceanu într-un studiou TV
Călin Popescu Tăriceanu îl avertizează pe Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar

Președintele ALDE, susține astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că vrea amânarea începerii anului școlar. Postare sa vine după ce Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) au publicat situația epidemiologică pentru fiecare localitate, în contextul începerii noului an școlar.

„Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu vrea amânarea începerii anului școlar: „Dacă amână începerea școlii este logic să amâne și alegerile!“

Liderul ALDE este de părere că este o greșeală să înceapă școala în condițiile în care guvernul liberal nu a luat toate măsurile necesare pentru a garanta sănătatea elevilor și cadrelor didactice.

„Insistența guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală. Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente“, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

„Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze“

Șeful ALDE consider că ar mai fi nevoie de cel puțin două săptămâni pentru ca guvernanții să cumpere măști de protecție, tablet pentru elevi și să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție.

„Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție“, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban crede că totul este pregătit pentru începerea școlii

Premierul Ludovic Orban a a declarat că managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala.

„Lucrurile sunt foarte clare. Atât președintele, cât și Guvernul, au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor, în funcție de nivelul de răspândire al virusului. La ora actuală, direcțiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că în momentul de față consiliul de administrație, managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala“, a declarat Ludovic Orban.

„Copiii sunt mai în siguranță la școală!“

Premierul a a precizat că, din punctul său de vedere, copiii vor fi în siguranță la cursuri dacă se respecta măsurile de prevenire.

„După părerea mea, la școală, copiii sunt mai în siguranță pentru că sunt sub supravegherea cadrului didactic, poartă măști, sunt cât de cât la un nivel de distanțare fizică. Pe când, copiii din vacanță, mai ales cei care au fost lăsați liberi pe terenurile de sport, în parcuri, au avut o interacțiune mult mai mare decât cea care va fi la școală.

Insist foarte mult, managementul școlilor trebuie să se asigure de protecția sanitară, astfel încât să diminueze la maxim posibilitaea de răspândire a virusului între elevi și cadrele didactice“, a menționat Ludovic Orban.

 

Adauga un comentariu