Actualitate

Ludovic Orban, despre începerea anului școlar: „Lucrurile sunt foarte clare“

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre începerea anului școlar Lucrurile sunt foarte clare
Ludovic Orban anunță că dacă profesorii refuză să predea online, nu au ce căuta în sistemul de învățământ

Premierul Ludovic Orban a oferit amănunte despre începerea anului școlar. Ludovic Orban a declarat că managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala.

„Lucrurile sunt foarte clare. Atât președintele, cât și Guvernul, au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor, în funcție de nivelul de răspândire al virusului. La ora actuală, direcțiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că în momentul de față consiliul de administrație, managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre începerea anului școlar: „Copiii sunt mai în siguranță la școală!“

Premierul a a precizat că, din punctul său de vedere, copiii vor fi în siguranță la cursuri dacă se respecta măsurile de prevenire.

„După părerea mea, la școală, copiii sunt mai în siguranță pentru că sunt sub supravegherea cadrului didactic, poartă măști, sunt cât de cât la un nivel de distanțare fizică. Pe când, copiii din vacanță, mai ales cei care au fost lăsați liberi pe terenurile de sport, în parcuri, au avut o interacțiune mult mai mare decât cea care va fi la școală.

Insist foarte mult, managementul școlilor trebuie să se asigure de protecția sanitară, astfel încât să diminueze la maxim posibilitaea de răspândire a virusului între elevi și cadrele didactice“, a menționat Ludovic Orban.

Prim ministrul a opinat că, în cazul scenariului mixt, părinții și elevii trebuie să primească toate informațiile necesare acestui tip de învățare.

„Dacă începe în clasă, trebuie să ai toate măsurile pentru începerea în clasă, dacă începe în scenariul mixt – jumătate în clasă, jumătate online – managementul școlii susținut de administrațiile locale și de inspectoratele școlare trebuie să ia toate deciziile care se impun, inclusiv informarea părinților, care trebuie făcută, sigur, de învățător sau de diriginte, că dacă e pe scenariul mixt, trebuie să știe cine începe în clasă, cine începe online“, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban promite dotarea cu măști, cu substanțe dezinfectante, cu tablete

Premierul este de părere că măsurile de pregătire vor continua, fiind alocate fondurile necesare pentru dotarea școlilor.

„Evident, toate măsurile de pregătire trebuie să continue, dotarea cu măști, cu substanțe dezinfectante, cu tablete – pentru că tabletele pe care le vom achiziționa la nivel național am prevăzut 100 de milioane, ceea ce înseamnă aproximativ 500.000 de tablete care pot fi achiziționate de autoritățile locale sau de unitățile școlare. De asemenea, am alocat 50 de milioane de euro pentru achizițiile făcute pentru echipamente de protecție sanitară și dezinfectanți. De asemenea, am alocat 25 de milioane de euro și pentru cisternele sanitare, acolo unde nu există conectare la rețeaua de apă”, zice Ludovic Orban.

„Profesorii se vor adapta!

Premierul le-a transmis din nou cadrelor didactice faptul că nu au motive să se plângă din cauza predării online.

„Profesorii se vor adapta! Profesorii nu au de ce să se plângă că nu pot preda online. Altfel, capitala se află în zona galbenă. Sunt convins că profesorii se vor adapta, în toată perioada verii au fost organizate mii de pregătiri la care au participat cadrele didactice de dezvoltare a competențelor pentru predarea online și sunt convins că pe măsură ce vor exersa, vor comunica între ei, vor folosi toate experiențele favorabile astfel încât să transmită toate informațiile din clasă și din celor din online”, a mai precizat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu