Sanatate

Calmante pentru durerea de splină: Soluții naturale cu efect rapid

Publicat: 30 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Calmante pentru durerea de splină Soluții naturale cu efect rapid
Ruptura de splină poate fi extrem de periculoasă și se poate ajunge chiar la deces

Durerea de splină poate avea mai multe cauze, iar pentru această problemă există mai multe calmante și tratamente naturiste ce pot avea efect imediat.

Splina este cel mai mare organ al sistemului limfatic și funcționează asemeni unui filtru al sângelui. Aceasta are rolul de a controla cantitatea de globule roșii și ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor.

Astfel, dacă în organism ajung bacterii ce pot fi periculoase, virusuri sau alte microorganisme, splina este cea care le găsește și ajută organismul să lupte cu acestea. Splina este responsabilă și de buna funcționare a tuturor fluidelor digestive, precum sucul gastic, saliva sau sucul pancreatic.

infografică durere de splină

Dureri de splină: Care sunt principalele cauze

Durerile de splină pot avea cauze multiple, dar cele mai des întâlnite sunt cele inflamatorii cauzate de infecții bacteriene virale, splină mărită (splenomegalie) sau de ruperea splinei.

În mod normal, dimensiunile splinei sunt de până la 13 cm la un adult. În momentul în care greuattea splinei depășește 500 de grame înseamnă că se poate vorbi de splină mărită sau splenomegalie, în termeni medicali.

Splenomegalia poate fi determinată de accelerarea activității splinei de înlăturare a hematiilor, unele infecții virale, infecții bacteriene acute sau cronice, infecții parazitice, afecțiuni hepatice, precum ciroza sau tromboza venelor splenice, anemia hemolitică, leucemie, cancer sau poliartrita reumatoidă.

Ruptura de splină poate fi extrem de periculoasă și se poate ajunge chiar la deces din cauza hemoragiei interne la nivelul abdomenului. De cele mai multe ori, ruptura dse splină apare în urma unui traumatism.

persoană care acuză durere de splină

Alte cauze ale durerii de splină pot fi efortul fizic, stresul sau alte afecțiuni.

În urma unui efort fizic susținut există posibilitatea apariției durerii de splină Aceasta apare deoarece splina stochează sângele și îl pompează în vasele sangvine. Pentru a scăpa de durere se recomandă renunțarea la efort fizic și, eventual, consultul unui medic.

Stresul poate fi o cauză a apariției durerii de splină. Acesta poate duce la modificarea leucocitelor de la nivelul splinei, fiind afectat rolul imunitar al splinei.

Alte afecțiuni ale unor organa învecinate pot cauza, de asemeneea, dureri de splină. Astfel, o durere cauzată de calculii renali poate semăna cu durerea de splină. De asemenea, gastrita sau o inflamație a colonului pot semăna cu durerea de splină.

infografică durere de splină

Calmante pentru durerea de splină

Tratamentul pentru durerea de splină se stabilește având în vedere cauzele acelei dureri. Dacă este vorba despre splenomegalie, trebuie tratate infecțiile care au adus la apariția acesteia. De asemenea, medicul paote decide îndepărtarea chirurgicală a splinei.

Dacă durerea este cauzată de ruperea splinei, atunci tratamentul constă în intervenția chirurgicală, pentru evitarea decesului.

Pentru ameliorarea durerii de splină se pot apela și la mai multe soluții naturale. Astfel, pătrunjelul este una dintre plantele care ajută la ameliorarea durerilor de plină. Pentru asta trebuie fiert niște pătrunjel uscat într-un litru de vin alb și pus o lingură de oțet de vin și 100 de grame de miere. După ce se strecoară, lichidul trebuie băut timp de câteva zile, după fiecare masă.

persoană care acuză durere de splină

Un alt remediu natural pentru durerea de splină este sucul de castravete și curmale. Pentru asta trebuie stors sucul de la un castravete și amestecat la blender cu 6-7 curmale. Amestecul rezultat teebuie băut în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Și ghimbirul este unul dintre remediile des folosite pentru ameliorarea durerii de splină. Acesta contribuie la absorbția de nutrienților esențiali pentru organism ce ajută la tratarea afecțiunilor splinei. Ghimbirul este folosit și pentru ameliorarea inflamației în cazul splenomegaliei.

Pentru durerea de splină sunt recomandate și fructele și legumele bogate în vitamina C deoarece cresc eficiența sistemului imunitar.

Adauga un comentariu