Local

Cămătarul care a speriat un cartier întreg a fost arestat preventiv! Șmecheria s-a terminat brusc pentru individul care s-a crezut în filmele cu mafioți

Publicat: 29 aug. 2020
Cămătarul Ovidiu Zaharia a fost ridicat de polițiști după o percheziție domiciliară
Ovidiu Zaharia, cămătarul care a trimis o "săgeată" să pună foc la ușa celui căruia îi împrumutase bani, a fos arestat

Cămătarul care a trimis o „săgeată” să pună foc la ușa unui datornic a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ovidiu Zaharia este acuzat de cămătărie și de instigare la distrugere, iar pentru asta riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. În urmă cu ceva timp polițiștii au pus mâna și pe cel care a incendiat ușa datornicului

Cămătarul poreclit Samson a fost arestat ieri după-amiază pentru 30 de zile. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) l-au prezentat în fața judecătorilor, iar cei din urmă au decis să-l aresteze preventiv. Totul a început joi dimineața, când la ușa cămătarului au bătut mascații de la SAS. Ovidiu Zaharia este un individ trecut cumva de prima tinerețe, fost sportiv, care câștigă bani din afaceri necurate. De profesie este acum cămătar, asta dacă ne-am lua după spusele anchetatorilor. Cu state vechi prin Iași, Zaharia a primit și un „nume de cod” dacă putem spune așa. I se spune Samson. Acest individ s-a trezit cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) pe cap și cu mascații după ce ar fi împrumutat câteva mii de euro unui individ. Poate că povestea nu ar fi ieșit nicodată la iveală dacă Samson nu ar fi trimis un semnal către datornic.

A pus o săgeată să dea foc ușii unui apartament din Iași

În urmă cu câteva săptămâni, Samson l-a trimis pe un individ la un apartament ce îi aparține unei rude de-a datornicului și l-ar fi pus să-i incendieze ușa. Ulterior, oamenii legii au intrat pe fir, l-au găsit pe piroman și l-au băgat după gratii. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au aflat de la ce a plecat povestea.

„Zaharia a împrumutat o sumă de bani unui bărbat și i-a cerut dobândă. Nu a primit banii la timp și drept urmare a trimis un bărbat să incendieze ușa apartamentului unei rude de-a persoanei care a cerut bani. Este vorba despre o sumă de peste 10.000 de euro”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Ieri, polițiștii au ridicat mai multe probe din casa lui Zaharia. Dacă se va dovedi că este vinovat de comiterea acestor fapte, individul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Despre Samson se zvonesc multe lucruri. Vecinii acestuia spun că este destul de dubios și agresiv dacă este cazul. Mai mult decât atât, Samson a fost văzut și prin apropierea unor interlopi mai cunoscuți din Iași.

Încă un caz similar, rezolvat de polițiștii de la SIC

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat mai multe percheziții în localitățile Dancu, Ciurea și Grajduri din Iași, în luna iunie, pentru un caz de cămătărie. Povestea începe în 2019, când un turc a cerut împrumut o sumă importantă de bani de la un individ care locuiește în localitatea Dancu pe nume Valentin Ababei. Aproximativ 35.000 de euro a luat cu împrumut turcul, în mai multe tranșe. La această sumă trebuia să plătească o dobândă, așa cum se practică. A plătit aproape dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient, iar Ababei a trecut la amenințări. Pentru că afaceristul turc nu mai avea de unde sa plătească, a luat cu camătă o altă sumă de bani, de la Dragoș Stănescu și mama acestuia.

Afaceristul turc a fost obligat de interlopi să plătească dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient

Procurorii ieșeni au afirmat că în dosar se fac cercetări pentru șantaj, camătă și complicitate la șantaj. Conform anchetatorilor, cinci persoane au calitatea de suspecți în cauză.

„În cursul anului 2019, V.A. a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate A.M.D., care are un stand comercial într-un complex din municipiul Iași, în tranșe, în total, suma de 35.000 de euro. Ulterior, deși a primit de la aceasta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), i-a cerut persoanei vătămate să îi achite sume în contul celor 35.000 de euro”, au arătat procurorii.

Comentarii
  • asta e un alt escroc de 2 lei ,sa zaca in parnaie mult , sa munceasca pt mancare si sa il ieie si pe chirica cu el sa il frece pe la spate

  • Eu nu înțeleg un lucru,când ceri bani cu împrumut de la cămătari,știi de la început în ce te bagi!?Atunci de ce când trebuie să-i restituie ,se ajunge la tot felul de fapte reprobabile!!!Cat despre acest așa zis interlop,sa o lăsăm mai moale,sunt case de amanet in alex.care vând kg de aur adus de la turci(fara acte),dau bani cu camata(contracte prin notar)și nu-i mai vede nimeni și pe amaratul asta mai aveți un pic și ne spuneți că el a inventat șmecheria in Iași.

  • Hai sa vedem realitatea. In situații de criza, sunt care pică in plasa acestor excroci. La restituire schimba regula si procedează la amenințări. Atunci e momentul cand se cred mafioți, șmecheri.

Adauga un comentariu