Local

Camelia Gavrilă, despre decizia lui Florin Cîțu: „”Criza este adâncită exponențial de către Partidul Național Liberal”

Publicat: 12 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Camelia Gavrilă despre decizia lui Florin Cîțu Criza este adâncită exponențial de către Partidul Național Liberal

Decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier astăzi a atras numeroase reacții. Deputatul PSD Iași prof. dr. Camelia Gavrilă  consideră că acesta este „o dezamăgire pentru milioane de români” și că liberalii nu renunță la ambițiile politice.

„Florin Cîțu – o dezamăgire pentru milioane de români
PNL nu renunță la ambițiile politice nici măcar în fața pandemiei virale…

Se pare că nici în zona politică veștile nu sunt bune pentru români, iar criza este adâncită exponențial de către Partidul Național Liberal, în momente grele în care competența, urgența implicării pe diferite domenii ar fi trebuit să fie mesajul principal al noului guvern propus. Gest iresponsabil, formă de lașitate, politicianism de esență liberală, abandonarea unei misiuni dificile și indiferență față de cetățeni, față de răspunderea firească în actul guvernării – sunt doar formule elegante prin care se poate caracteriza atitudinea premierului desemnat, Florin Cîțu.
Retragerea sa reprezintă de fapt retragerea întregului partid, fuga de responsabiltatea față de adevăratele probleme ale României, având în subtext susținerea președintelui Iohannis și a premierului interimar L. Orban. Gravitatea situației este completată de lipsa unei rațiuni politice, în contextul în care toate partidele de coaliție și o parte dintre partidele de opoziție au decis că susțin prin vot un Guvern PNL. Cu siguranță s-a aflat că PSD a decis să voteze un guvern stabil, în semn de responsabilitate politică și seriozitate deplină în fața situației grave, cu efecte imprevizibile, determinată de pandemia virală cu virusul Covid 19.

Guvernarea ar trebui sa demonstreze competență, să dispună de resurse umane de calitate, să arate coerență politică, un bun management macrosocial, viziune politică și economică, temeiuri culturale, dar și implicare sufletească, devotament, chiar frântură de sacrificiu în virtutea unor credințe… Liberalii au propus un guvern marionetă, fără minima intenție de a asuma răspunderi majore în vremuri de răstriște. Dezamăgitor și penibil acest joc politic ipocrit și periculos, în aceeași măsură.

Ce urmează? Iresponsabilitatea și jocurile de culise reprezintă un atentat la viața românilor, iar efectele sunt imediate:

– După declarațiile din seara aceasta cotațiile euro în raport cu leul vor avea efecte imediate în economia de piața;
– Instabilitatea politică va continua, iar acest aspect este ultimul lucru de dorit într-o situație de epidemie națională;
– Alte consultări previzibile, nominalizări, un program de guvernare improvizat, variațiuni pe aceeași temă, miniștri desemnați – vechi și noi, într-o perpetuare a unui scenariu confuz și decuplat de realitățile sociale, economice, medicale din țară…
– Piesa absurdă, derulare mecanică de etape, de aparente dezbateri, un vid dureros de idei și soluții.

PSD își asumă în continuare abordările raționale necesare, dincolo de competiția politică, PSD preia rolul de a susține intrarea în normalitatea unei guvernări liberale stabile (paradoxal trebuie să îi ajutăm noi, social – democrații să înțeleagă lecția guvernării și onoarea gesturilor politice), pentru că nouă ne pasă de români și de țară!”, a spus Camelia Gavrilă.

Adauga un comentariu