Eveniment-Social

Cămin studențesc modern, construit în zona de lux din Copou! Vor fi investiți aproximativ 25 de milioane de lei

Publicat: 07 oct. 2021
Colaj cu imagini de la noul cămin al Universității
A fost semnat Ordinul de execuție pentru noul cămin al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași ce va fi amplasat pe strada Titu Maiorescu

În zona de lux Copou va demara construcția pentru un nou imobil-spectaculos unde vor fi investiți aproximativ 25 de milioane de lei. Pe data de 4 octombrie a fost semnat Ordinul de construcție. Acesta va avea peste 250 de locuri. În următoarele cinci luni, compania câștigătoare va face proiectarea, urmând ca, de anul viitor și timp de 16 luni, să fie executate efectiv lucrările

Vești importante pentru studenții celei mai vechi instituții de învățământ superior a României! Chiar în aceste zile, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit noutăți importante. Totul este legat de construcția celui mai modern cămin studențesc din oraș. Acesta va avea peste 250 de locuri. Vor fi investiți aproximativ 25 de milioane de lei. Pe data de 4 octombrie a fost semnat Ordinul de construcție. Totul este derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Licitația a fost adjudecată de asocierea SC Das SRL Iași și SC Oopy Arhitectura SRL din București. Prima este deținută de afaceristul Gheorghe Avram, care, în 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 197,4 milioane lei și un profit 19,9 milioane lei. Acesta are 229 de angajați. Cea de-a doua firmă este deținută de Octavia Popeea, are o cifră afaceri de 3,8 milioane lei, un profit (2020) de 259.260 lei și are 10 angajați.

Noul cămin va avea o suprafață totală de 20.406 metri pătrați și va fi situat pe strada Titu Maiorescu, nr.15

Noul cămin include amplasamentul constituit din teren situat în Iași, în suprafață totală de 20.406 metri pătrați. De asemenea, în aceeași manieră, pentru căminele C6, C7, C8 din Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”, Universitatea „Cuza” are în vedere obiectivul de investiții privind reabilitarea, modernizarea, etajarea și dotarea acestora. Pe de altă parte, căminul va avea un regim de înălțime S+D+P+5E și va dispune de 99 de camere, 4 dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități, dar și o parcare subterană cu 42 de locuri. În total (25 de milioane de lei este suma destinată doar construirii), a fost alocată suma de 46.837.144,29 lei (aproximativ 10 milioane de euro), dintre care 45.315.176,70 lei de la Compania Națională de Investiții, acesta fiind cel mai mare proiect finanțat de CNI în județul Iași.

Construcția noului cămin fusese aprobată, pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern

Construcția noului cămin fusese aprobată, pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern. Obiectivul de investiții este inclus în „Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social” (PNCIPS), subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de Compania Națională de Investiții. Conform Caietului de Sarcini, noul cămin va fi compus din cinci corpuri: corpul 1, cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2, de legătură, – nodul de circulație verticală cuprinzând scara elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E – , corpul 3, simplu tract, cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 și corpul 5, dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice. După finalizarea lucrărilor de construcție, se vor organiza, conform legislației în vigoare, licitații în vederea achiziționării mobilierului și aparaturii necesare.

Comentarii
Adauga un comentariu