Local

Camion abandonat în Zona Industrială din Iași. Autoritățile nu mai glumesc și au intensificat acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate care vor fi duse la casat

Publicat: 31 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Camion abandonat în Zona Industrială din Iași. Autoritățile nu mai glumesc și au intensificat acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate care vor fi duse la casat
Polițiștii locali și Servicii Publice Iași ridică un camion abandonat pe Calea Chișinăului din municipiul Iași

Autoritățile locale au înăsprit acțiunile de identificare, ridicare și casare a autoturismelor abandonate pe domeniul public al orașului, iar odată cu aceste acțiuni, polițiștii locali și lucrători din cadrul Serviciilor Publice Iași au ridicat în cursul zilei de ieri un autocamion abandonat în Zona Industrială din municipiul Iași. „Echipa mixtă, formată din polițiști locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației și lucrători din cadrul Serviciilor Publice Iași, a ridicat și depus în Baza Serviciilor Publice Iași un autocamion abandonat pe o stradă din municipiul Iași”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.
Autoritățile locale din Primăria Iași au făcut peste 1.000 de somații și notificări către proprietarii de autoturisme suspecte a fi abandonate. De precizat faptul că aproximativ 95 la sută dintre proprietarii sau deținătorii legali ai vehiculelor abandonate s-au conformat somațiilor primite și au îndepărtat autovehiculele de pe domeniul public.

Aproape 2.000 mp de spațiu verde au fost redați în orașul Iași după ridicarea mașinilor abandonate

De la începutul anului 2020, 196 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost identificate pe raza municipiului Iași pentru care procedurile legale au fost deja îndeplinite. Având în vedere faptul că un vehicul ocupă în medie 10 metri pătrați, înseamnă că aproximativ 1.960 de metri pătrați de teren au fost redați domeniului public, putând fi folosiți pentru parcări, spații verzi sau alte măsuri de fluidizare a traficului.
De precizat și faptul că echipele din cadrul Poliției Locale și Servicii Publice au început de săptămâna aceasta acțiunile de ridicare a autoturismelor parcate sau staționate neregulamentar pe domeniul public din municipiul Iași.

„Având în vedere creșterea parcului de vehicule în Municipiul Iași, odată cu începerea anului școlar și universitar, care generează blocarea căilor de acces către locuințele civile individuale și colective, blocarea zonelor de preselecție din intersecții, blocarea trotuarelor, a pistelor destinate bicicliștilor și circulația persoanelor cu dizabilități, Poliția Locală Iași, împreună cu Servicii Publice Iași va demara acțiuni de ridicare a tuturor vehiculelor aflate în astfel de situații”, au precizat reprezentanții municipalității ieșene.

Adauga un comentariu