Economic Local

Campanie de informare a crescătorilor de porci din județ despre pesta porcină

Publicat: 21 ian. 2020

Inspectorii din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași derulează în această perioadă acțiuni de informare cu privire la pesta porcină. Apariția focarelor în comunele Prisăcani, Ciortești, Țibănești au determinat autoritățile să ia măsuri cu privire la răspândirea bolii în alte localități. Astfel, timp de câteva zile, specialiștii din cadrul DAJ Iași au fost prezenți în 25 de comune din județ unde s-au stabilit zone de protecție, pe o rază de 3 kilometri în jurul gospodăriilor afectate și zonele de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri.

„Colegii au fost joi și vineri în mai multe comune unde au discutat cu fermierii, le-au explicat ce măsuri pot să ia pentru ca pesta să nu ajungă și în gospodăriile lor. Noi vom continua și azi (n.r- ieri, 20 ianuarie 2020) campania de informare”, a declarat Gabriel Hoha, director al DAJ Iași.

Măsurile impuse de autorități trebuie respectate

Primul focar de pestă porcină, după stingerea celor două descoperite anul trecut în vară, a apărut în comuna Prisăcani, pe data de 30 decembrie, la animalele din gospodăria unui ieșean. Anul acesta, alte două focare au fost descoperite în comunele Țibănești și Ciortești. Instituțiile responsabile au întreprins deja măsurile pentru ca focarele de pestă porcină să nu se extindă și la alte gospodării. Crescătorii de porci trebuie să respecte toate indicațiile, regulile impuse de autoritățile locale pentru că altfel riscă să piardă toate animalele.

Adauga un comentariu