Local

Campanie de Vaccinare Maraton Împotriva Covid-19, la Iași

Publicat: 27 apr. 2021
Imediat după Sărbătorile Pascale, Direcția de Sănătate Publică Iași va  iniția o campanie de vaccinare maraton, fără programare, astfel încât orice persoană cu vârsta de peste 16 ani să se poată vaccina

Imediat după Sărbătorile Pascale, Direcția de Sănătate Publică Iași va  iniția o campanie de vaccinare maraton, fără programare, astfel încât orice persoană cu vârsta de peste 16 ani să se poată vaccina.

În acest sens ne interesează disponibilitatea medicilor, asistenților medicali și registratorilor de a face parte din acest proiect.

Vă rugăm să accesați link-ul http://bit.ly/vaccinare-mai și să completați formularul, astfel încât comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul județului Iași să poată constitui echipele de vaccinare în baza solicitărilor dumneavoastră.

Autoritățile organizează un maraton de vaccinare cu Pfizer în București

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că în perioada 7-9 mai va fi organizat la Bucureşti un maraton al vaccinării anti-COVID la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, relatează Agerpres.

„Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care, din punctul nostru de vedere, a fost un succes. Tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare, primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, cu sprijinul şi cu implicarea autorităţilor locale şi, bineînţeles, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, însă activitatea de voluntariat este asigurată şi toată logistica necesară de Universitatea de Medicină şi Farmacie, de Corpul Academic şi toţi cei care îşi doresc să participe la acest demers”, a susţinut medicul militar.

El a spus că în perioada 14 -16 mai, la nivel naţional, universităţile de medicină vor organiza astfel de evenimente de vaccinare.

„De asemenea, în perioada 14 -16 mai, la nivel naţional, în mod deosebit în Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi, universităţile de medicină organizează, de asemenea, astfel de evenimente, prin care ne dorim facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare, fără să existe nevoia acestei programări directe. Tot o particularitate a campaniei de vaccinare se va desfăşura în perioada 10 -17 mai, în Craiova, prin implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie. Va fi o săptămână altfel, în care în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pe o perioadă de 24 de ore din 24, fără programare. Este, dacă vreţi, un proiect-pilot, pe care ne dorim să îl evaluăm în cadrul municipiului Craiova, tocmai pentru a trage concluziile pe baza cărora să putem să analizăm oportunitatea de a transforma şi de a extinde modalităţile de a accesa un centru de vaccinare prin prezentare directă”, a mai arătat Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, se ia în calcul posibilitatea de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare.

„De altfel, luăm în calcul această modalitate, de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile în care există centre regionale de depozitare, tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi, implicit, să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor. Este un proiect pe care l-am discutat chiar astăzi cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Nicolae Ionel Ciucă, legat de implicarea spitalelor militare, care sunt, de altfel, şi centre regionale de depozitare. Va fi analizată această oportunitate şi ne dorim asigurarea vaccinării fără programare, implicit şi a celorlalte centre de vaccinare din municipiile în care există centre regionale de depozitare (…). De asemenea, luăm în calcul prezentarea directă la centrele de vaccinare, cel puţin pentru anumite grupe de vârstă, de pildă, pentru persoanele de peste 60 de ani sau pe anumite intervale orare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Comentarii
  • Exact aici se greșește în aceste aşa zis campanii de vaccinare. Autoritățile trebuie să informeze fiecare cetățean de beneficiul vaccinarii. Nu am nevoie de manelisti de cocote de influenceri sau presedinte sa imi spune daca e bun un vaccin. Ei nu au autoritatea necesara. Unde gresesc autoritatile? Dupa ce vaccinezi omul, tot poarta masca, tot il tratezi ca pe cineva care nu s-a vaccinat si atunci omul este reticent de eficienta masurii vaccinarii. DACA ministerul sanatatii zicea: Cine s-a vaccinat, după rapel poate sa nu mai poarte masca si sa circule liber, daca cei care au avut boala si au trecut 30 de zile poate sa nu mai poarte masca si sa circule liber, ei atunci alta era situatia la vaccinari. Am fi avut dublu cererilor sau chiar triplu. Asa … fsss vor sta cu ele in frigidere. Sa nu păteasca ca si cu vaccinul HPV. Eu daca am avut boala, am pretentia sa mi se verifice nivelul de anticorpi si apoi sa mi se faca un vaccin. La ei nu conteaza, ai nu ai COVID treci la banda fa vaccin. Asta e neseriozitate si neprofesionalism. Cer prea mult cumva de la un sistem in care cotizez de 25 de ani si nu primesc un paracetamol pe an. Eu nu vreau maratoane organizate aiurea si influenceri, vreau profesionisti care să se implice in informarea corecta si transparenta si poate atunci da, mă voi vaccina.

  • Ministerul nu poate spune ca vaccinatii sa umble fara masca pentru ca pot fi in continuare purtatori si asta nu tine de minister ,nici de OMS ; nivelul de anticorpi nu-l verifica nimeni gratis pe nicaieri in lume,nu sint neaparat adeptul vaccinarii dar nici nu putem fi absurzi intrucit campania a fost ceva mai bine organizata ca in alte tari.Problema e si de perceptie in masa,exista cadre medicale care nu sint corect informate,ce pretentie sa avem de la altii. Cotizatia la sanatate e un mare fis aparent dar poate deveni importanta in contextul unor probleme reale de sanatate.Influencerii pot fi evitati cu usurinta in schimb,de asta avem creier,ca sa il folosim

Adauga un comentariu